Eugen Tomac, președinte executiv PMP despre fuziunea cu UNPR

Eugen Tomac, președinte executiv PMP
Eugen Tomac, președinte executiv PMP

Toate aspectele legate de majoritatile pe care le-am facut, noi sau UNPR, in perioada post-electorala vor fi analizate in cadrul partidului. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie, nici in ceea ce priveste Capitala, nici in legatura cu orasele resedinta de judet sau cu consiliile judetene. Vom analiza de la caz la caz si vom lua decizii prin vot acolo unde va fi cazul.

Noi nu am stabilit decat drept obiectiv politic ca pe 20 iulie sa avem un congres in care vom face fuziunea dintre cele doua partide. Conform procedurii, intai fiecare partid isi valideaza protocolul de fuziune semnat intre dl presedinte Basescu si dl presedinte Steriu, iar dupa cele doua congrese va avea loc un congres comun in care va fi validata noua conducere a PMP”
Toate functiile la nivel de conducere si la nivel judetean vor fi impartite in mod egal intre reprezentantii celor doua partide. Va fi paritate si in ceea ce priveste prim-vicepresedintii. Avem 2 acum, vom exista 4, la fel si in ceeea ce priveste vicepresedintii si secretarii executivi
Este foarte important ca va exista grupul nostru de la Camera Deputatilor. Se va pastra acest grup. In mod sigur vom avea foarte multi parlamentari. Insa, obiectivul nostru este sa consolidam partidul in intreaga tara in urmatoarea perioada si sa fim pregatiti pentru competitia din toamna.

Sigur ca linia politica a partidului ramane cea pe care o cunoasteti in ceea ce priveste toate temele pe care le abordam. Nu avem nicio intelegere cu cele doua partide mari cu privire la temele legate de agenda parlamentara de toamna

In legătură cu cei care critica fuziunea:
In primul rand, peste 80% dintre membrii PMP sunt oameni care nu au mai facut politica si ne-am confruntat cu urmatoarea realitate: la alegerile locale, din lipsa de experienta, foarte multi colegi n-au reusit sa isi inregistreze candidaturile pentru consiliile judetene sau pentru consiliile locale, nu am avut candidati la primarii importante.

In al doilea rand, in UNPR nu mai exista aripa-PSD-ista, pentru ca au plecat la PSD. Cei care au ramas in UNPR au luat aceasta decizie de a se alatura proiectului nostru, condus de dl presedinte Traian Basescu. Nu putem decat sa ne bucuram pentru ca va exista acest mix, intre oameni care nu au mai facut politica si oameni care au experienta.

Nu e nimic nefiresc in acest proces, atat timp cat linia politica ramane cea pe care o cunoasteti: partid de centru-dreapta, care promoveaza valorile romanesti si euro-atlantice, consolidarea in continuare a independentei justitiei, transparenta in administratie si depolitizarea administratiei publice. Obiectivele noastre raman aceleasi. Esential pentru noi este ca, incepand imediat dupa congres, in mod sigur PMP va deveni cel de-al treilea pol politic din Romania, iar obiectivul nostru este sa cream un partid de centru-dreapta puternic

Procedurile prevazute de lege sunt foarte clare si eu sunt convins ca nu avem nicio problema in ceea ce priveste acest proces de fuziune. Pana vom intra in campania electorala toate aceste proceduri se vor incheia si vom fi pregatiti
Criteriile de integritate rămân valabile.
Presedintele partidului va fi dl Traian Basescu si va reprezenta partidul nostru la toate actiunile importante la care vom fi invitati.

Declarațiile au fost făcute pentru ziare.com