Eugen Tomac solicita demiterea de urgenta a ministrului educatiei

Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară: “Îi cer premierului Tudose să îl demită de urgenţă pe ministrul educaţiei – o catastrofă naţională”

 

“La mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, Liviu Pop a transformat educaţia într-un teatru de război, revocând din funcţii prin fax 13 şefi de inspectorate şcolare judeţene. Preocupat doar de politizarea sistemului de învăţământ şi de afacerea manualelor (de sport şi dirigenţie), acesta a devenit o adevărată ameninţare la adresa viitorului României.  Îi cer premierului Tudose să îl demită de urgenţă pe ministrul educaţiei – o catastrofă naţională”, a declarat preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

„Istoria se repetă! Oameni care au responsabilitatea pregătirii noului an școlar ce bate la ușă, care nu au fost numiți politic în funcții, sunt înlocuiți fără nicio explicație plauzibilă, noaptea, ca hoții! Nu poți demite oameni la întâmplare, fără o motivare serioasă, în lipsa unei anchete sau cercetări administrative. Ceea ce face Liviu Pop, recunoscut în mediul academic ca ministrul educației fizice, este inadmisibil”, a evidențiat deputatul PMP.

În opinia lui Eugen Tomac, “din 2012, de când PSD guvernează România, educaţia a bătut pasul pe loc, ba chiar din anumite perspective a făcut paşi înapoi”. “Haosul creat de schimbările fără noimă, lipsa proiectelor europene pentru educaţie, momirea profesorilor cu măriri de salarii amânate la nesfârşit, toate acestea sunt nereguli care poartă marca PSD. Nu este însă de mirare că s-a ajuns aici dacă educaţia este condusă de personaje precum acest Liviu Pop, consacrat pentru încurajarea doctoratelor copy-paste”, a mai spus liderul Grumpului PMP din Camera Deputaţilor.

“Domnule prim-ministru, vă rog să aplicați și dumneavoastră aceeași metodă și să îl demiteți de urgenţă pe Liviu Pop, o catastrofă naţională, prin fax. Vă veți scuti partidul de următoarea moțiune de cenzură, pe tema dezastrului din educaţie, împotriva propriului guvern”, a concluzionat Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară.