Hai să dăm mână cu mână!

Dragi români,
Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza reprezintă una dintre cele mai mari reuşite politice din istoria neamului. Românii, separaţi arbitrar de forţele istoriei, au dovedit atunci că pot fi mai inteligenţi, mai determinaţi şi mai solidari decât cei care ne doreau divizaţi.
Actul fondator al României Moderne a fost realizat de o clasă politică responsabilă, atentă la evoluţiile majore pe scena internaţională după Revoluţia de la 1848 şi conştientă de importanţa unui asemenea momentul istoric. Unirea Moldovei și Țării Românești au arătat Europei că, printr-un exerciţiu democratic, românii au reuşit să fie din nou împreună. Sunt lucruri din care putem învăţa şi acum, după 160 de ani, cu condiţia să înţelegem că prosperitatea şi dezvoltarea noastră depind de viitorul european şi democratic al ţării.
În această zi de sărbătoare, nu trebuie să uităm că România nu e întreagă. Dincolo de zgomotul asurzitor produs de viaţa politică tumultuoasă, proiectul de ţară trebuie să fie Unirea cu fraţii de peste Prut. E nevoie de voinţă, solidaritate, inteligenţă şi iubire de Patrie.
Doar Uniţi în Europa, România poate să-şi împlinească destinul gândit de artizanii Unirii de la 1859.
La mulţi ani!