Senatorul Vasile Cristian Lungu, președinte PMP Cluj: ”Ați fost părtași la cel mai mare fake news”

PMP Cluj a adus clarificări în urma informației care a apărut în spațiul public, conform căreia se anunța printr-un comunicat de presă că ”Membrii PMP Cluj părăsesc în masă formațiunea și aderă la PNL Cluj”. În comunicatul respectiv se spune că fostul membru al filialei clujene, Rareș Rusu, ar fi demisionat împreună cu 150 de membri. Senatorul Vasile Cristian Lungu, preşedinte interimar al PMP Cluj a lămurit situația și spune că am toți am fost părtași a unui mare ”fake news”, precizând că Rareș Rusu a fost exclus din partid încă din anul 2017. Aşadar, nu se poate aduce în discuţie plecarea sa dintr-un loc de unde nu mai era deja membru.

 

Vasile Cristian Lungu: ”Cel mare mare ”fake news” făcut probabil vreodată la Cluj-Napoca”

În 27 martie, biroul de presă al PNL Cluj a transmis un comunicat de presă prin care anunțau că Membrii PMP Cluj părăsesc în masă formațiunea și aderă la PNL Cluj.

”Fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fost secretar general al județului, domnul Marian Morar, de președintele organizației Dej, domnul Sebastian Lazin, de președintele organizației Huedin, domnul Călin Pavel, împreună cu peste 150 de membri din aceste organizații și din Cluj-Napoca, au decis să părăsească PMP Cluj și să adere la PNL Cluj”, se arată în comunicat.

Numai că această informație este neadevărată, potrivit președintelui interimar PMP, senatorul Vasile Cristian Lungu care a dezmințit informaţia potrivit căreia Rareş Rusu ar fi plecat din PMP, pentru că de fapt acesta ar fi fost exclus din partid încă din 2017. PMP Cluj mai menţionează că celelalte persoane menţionate în comunicatul de presă, nu ocupau la data comunicatului nici un fel de funcţie în PMP Cluj.

”Marți seara a apărut în spațiul public local, apoi și în presa națională informația cum că un fost membru al partidului nostru ar fi trecut la un alt partid, la PNL Cluj și împreună cu el ar fi luat întreaga echipă (…). Noi, din start vă spunem că ați fost părtași al celui mare ”fake news” făcut probabil vreodată la Cluj-Napoca. ”Fake news” pentru că acest Rareș Rusu a fost exclus încă din luna august a anului trecut din partid ca urmare a atacurilor pe care le-a lansat în presa locală împotriva organizației.

Rareș Rusu a fost exclus din partid nu doar pentru faptul că a atacat filiala noastră în mod public în presa clujeană, ci și pentru că în ședințele pe care le-am avut, nu am dorit să îl captăm în noua noastră formulă de conducere datorită faptului că nu a performat sub nicio formă. Vă amintesc că acest personaj are o carieră în spate de aproape 18 ani de politică, iar cea mai mare treaptă pe care s-a urcat a fost aceea de consilier județean, treaptă de unde a fost părtaș în numeroase scandaluri locale, nu am să intru în detalii, informația este publică, contracte pentru prieteni, tot felul de decizii dubioase. Deci eu personal nu am găsit niciun proiect pe care el să-l fi inițiat, susținut și să-l fi trecut, să și-l asume el ca și consilier județean în această perioadă, ceea ce s-a arătat și în cifrele pe care le-a obținut ca președinte în primul rând a organizației municipale Cluj-Napoca. Pe cifre a obținut 2,72% la alegerile locale. Cu 2,72% nu poți să fii un mare om politic, iar la parlamentare ca președinte al organizației județene a obținut 3,15%. Din nou, în opinia mea, nu-l văd un mare om politic, ci-l văd ca un mare repetent politic. Și chiar vreau să felicit PNL Cluj pentru marea achiziție pe care au făcut-o. Repet, nu prin demisie, ci prin excludere.

Am să prezint succint și situația celorlalte trei persoane care mai apar în acel comunicat. Sebastian Lazin ne-a spus personal în vara anului trecut că nu mai dorește să se implice în partid pentru că nu mai are timpul suficient să poată să ducă în spate o organizație municipală precum cea de la Dej. M-am uitat și pe scorul obținut de Lazin: 2,28% la locale, 2,91% la parlamentare, deci felicit din nou PNL pentru achiziția acestui domn Lazin.

Iar pentru a vă arăta de ce am spus că ați asistat la un ”fake news”, acest Călin Pavel de la Huedin, un președinte care apare în comunicat, care de fapt nu există! Am apelat și la București și la registrul nostru electronic de la județ, iar acest om nu a fost niciodată în Partidul Mișcarea Populară de la înființare și până astăzi. Deci nu știu nimic despre acest domn, am dat telefoane și nu am reușit să-l identificăm”, spune Vasile Cristian Lungu, președintele interimar PMP Cluj.

Referitor la Marian Morar, președintele PMP Câmpia Turzii a explicat că acesta nu a mai fost prezent în organizație de aproximativ trei ani. Mai mult, de mai bine de un an de zile este consilierul personal al primarului liberal din Câmpia Turzii: ”Deci s-a exclus singur. De la noi din organizație nu a plecat absolut nicio persoană la niciun partid. Nu-mi dau seama de unde-s cei 150…”. Gazeta de Cluj

PMP Cluj

Lasă un comentariu