Birocratii de la Bruxelles isi propun sa recastige increderea cetatenilor

kristalina-georgieva-si-siegfried-muresan
Siegfried Muresan, eurodeputat PMP si Kristalina Georgieva, vicepresedintele Comisiei Europene

Multe guverne din Europa au departamente pentru politici publice care lucreaza cu astfel de laboratoare, nu e cazul in Romania, dar, totusi, tara noastra are o legatura cu aceasta transformare.

Proiectul realizarii acestei conexiuni europene a tuturor laboratoarelor de politici publice ii apartine unui europarlamentar din Romania, e vorba de Siegfried Muresan, PMP, care face parte din Partidul Popular European, iar proiectul propus comisiei de a realiza un Lab Connections la nivelul intregii Uniuni Europene a primit unda verde si a fost finantat.

„Prin acest proiect am urmarit sa imbunatatesc modul in care functioneaza Uniunea Europeana. Am urmarit sa gasesc o solutie inteligenta de a eficientiza folosirea banilor din bugetul Uniunii pentru a genera solutii care sa-i ajute pe oameni”, a declarat Siegfried Muresan pentru Ziare.com.

„Este un proiect pilot prin care am urmarit sa sustinem inovarea in domeniul politicilor publice, inovare care sa ne ajute sa cheltuim mai putin, dar sa avem rezultate mult mai bune”, a mai spus europarlamentarul popular.

Laboratorul domnului Juncker este unul dintre primii pasi prin care birocratii de la Bruxelles isi propun sa recastige increderea cetatenilor.

In epoca smartphone si Facebook nu mai e suficient sa promiti, ci trebuie sa faci in asa fel incat cetatenii sa fie ajutati efectiv de autoritatea publica sa-si rezolve problemele.

din articolul de pe ziare.com