Interviu Evenimentul zilei

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, spune că principalul său proiect este acela de a nu fura, spunând că de aici trebuie să înceapă orice om politic. El a acuzat şi „cârdăşia” PSD- PNL de la Capitală

– EVZ: De ce candidați la Primăria Capitalei?

– Robert Turcescu: Pentru că sunt singurul care nu va jefui bugetul Primăriei. Din spatele tuturor celorlalți contracandidați rânjesc reprezentanții unor grupuri de interese care fură, fură și iar fură. De 26 de ani încoace! Bucureștiul e un oraș bogat, are de toate, are chiar și bani, dar administrația lui e raiul hoților. Nu mai vreau să văd asta, nu mai suport să fim la cheremul unor bandiţi, gata, le-ajunge cât au furat! În plus, o spun cu onestitate și cu ceva tristețe: am făcut ca jurnalist mii de emisiuni radio-tv, am scris sute de anchete și sute de reportaje, în care am vorbit despre jaful din bani publici și despre corupție. Și? Ce s-a întâmplat? Ici-colo câte o indignare populară, un dosar la DNA, ceva demisii, dar prea puțin față de ce ar fi nevoie.
– Și v-ați implicat în politică…

– E suficient ca oamenii buni să nu se implice pentru ca răul să triumfe, nu-i așa? Azi e nevoie de implicare și de fapte, vremea vorbelor, fie ele și televizate, ar trebui să ia o pauză. O societate a spectacolului în care se mimează preocuparea cât timp durează talk-show-urile e incompatibilă cu felul în care aș vrea eu să trăiesc. Candidez pentru că vreau să particip cu toata priceperea şi cu toată energia mea la aşezarea în normalitate şi în civilizaţie a societăţii româneşti.

– Care sunt principalele proiecte pe care le aveți?

– În primul rând, repet, nu voi fura. Și de aici trebuie să înceapă orice proiect al unui om politic. Bucureștiul are nevoie de o reformă a transportului, fie că vorbim de cel în comun sau de cel individual. Are nevoie de străzi, de școli, de spitale, de o centură verde, de o centură ocolitoare terminată cât mai curând, de bani europeni, de o viață culturală mult mai intensă… Apoi, trebuie regândită administrativ Capitala, este uriaşă, de fapt sunt șapte orașe într-unul singur și șapte bugete. Nu de proiecte duce lipsă Bucureștiul, ci de aplicarea legii, de ordine și de disciplină. Și ce a fost început, mă refer la proiectele în derulare sau aprobate deja pe hârtie, trebuie terminat.

continuarea interviului poate fi accesata pe site-ul EVZ