Interviu pentru News.ro

Turcescu: Am câştigat banii având cinci joburi simultan şi investind în imobiliare şi la Bursă. Cu Cristian Sima am avut o relaţie foartă bună, i-am mai cerut o opinie.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, susţine într-un interviu pentru News.ro că şi-a câştigat banii având şi cinci joburi în acelaşi timp, precum şi investiţii pe piaţa depozitelor şi a produselor derivate sau în imobiliare. El mai spune că a investit pe Bursă şi că a avut „norocul şi bucuria de a descoperi brokeri buni” care l-au sprijinit să aibă câştiguri substanţiale. Despre Cristian Sima, Turcescu spune că a avut „o relaţie foarte bună” cu acesta şi că, din când în când, i-a cerut „o opinie” legat de banii investiţi.

”Toţi banii pe care i-am câştigat în 23 de ani de presă, lucrând adeseori în trei locuri deodată, au fost chiar mai multe – predam la facultate, conduceam un ziar la un moment dat, aveam o emisiune la televiziune, aveam o emisiune de radio, scriam pentru reviste săptămânale. Au fost ani în viaţa mea în care am avut şi patru-cinci joburi simultan”, a declarat Robert Turcescu pentru News.ro.

El a susţinut că a încasat bani şi din contracte cu companii private, dar nu a avut niciodată contracte cu statul.

”Toţi banii aceştia i-am câştigat din contracte clare, plătindu-mi impozitele către stat, cu companii private şi acţionând în 90% din cazuri în ceea ce înseamnă aria mea de competenţă. Deci: cursuri de comunicare, predat la facultăţi de jurnalistică, scris în ziare, prezentat emisiuni de televiziune, de radio. (…) Am investit pe Bursă, unde am avut norocul şi bucuria de a descoperi brokeri buni care m-au sprijinit să am nişte câştiguri, aş spune chiar substanţiale în anii din urmă”, a arătat Turcescu, adăugând că a pierdut la un moment dat la Bursă chiar şi 13.000 de euro.

”Vă spun sincer că la Bursă am şi pierdut foarte mult de-a lungul anilor. Am şi acum, am trecut acolo acţiunile de la OMV Petrom, vă dau numai un exemplu: sunt la jumătate faţă de banii pe care i-am investit la momentul acela. Deci, la Bursă poţi să ai satisfacţii financiare şi să câştigi la un moment dat, dar sunt şi momente în care ţi se strânge stomacul văzând cum ai investit 20.000 de euro şi în două luni de zile rămâi cu 7.000”, spune Turcescu.

Întrebat dacă a colaborat cu controversatul broker Cristian Sima, Turcescu a admis că a avut o relaţie foarte bună cu acesta şi că, din când în când, i-a cerut „o opinie” legat de investiţiile sale.

”Eu citesc cu mare atenţie şi la virgulă toate contractele de brokeraj şi n-am vrut să las nimănui dreptul discreţionar de a acţiona în numele meu, chit că eu cu domnul Sima am o relaţie foarte bună şi, în timp, de-a lungul anilor, mai ceream câte o opinie, nu un sfat cu privire la investiţiile mele bursiere”, mai sus candidatul PMP la Primăria Generală.

Turcescu susţine că, în afaceri, a ţinut cont de sfaturile cuiva ”mai deştept” decât el în privinţa investiţiilor: ”Cineva mai deştept ca mine în această activitate, să spunem de investiţii, mi-a spus «nu-ţi pune toate ouăle în acelaşi coş. Nu sta nici cu banii cash, nici cu banii numai în depozite bancare. încearcă să-ţi distribui în permanenţă investiţiile» în aşa fel încât, pe o parte, poţi să câştigi la un moment dat, câştigai la Bursă, cădea piaţa imobiliară, se ridica piaţa imobiliară, poate erau câştigurile mai mici în ceea ce priveşte preţurile acţiunilor”.

Robert Turcescu mai spune că a investit mult în afaceri imobiliare şi că a cumpărat „terenuri destul de ieftin”.

”Am investit mult în zona imobiliară, destul de ieftin am cumpărat terenurile, de exemplu în zona în care sunt născut, Ştefăneşti, Argeş. Că unii au spus că Turcescu are terenuri în Ştefăneşti. Nu vorbim de Ştefăneşti aici la Bucureşti, ci vorbim despre oraşul Ştefăneşti, fosta comună Ştefăneşti până acum câţiva ani din apropiere de Piteşti, de acolo de unde mă trag şi unde locuiesc, în momentul de faţă, părinţii mei. În rest, n-am cumpărat proprietăţi, penthouse-uri sau mai ştiu eu ce. Am vreo două garsoniere. Una dintre ele este confort confort 2, în Titan, pe care am închiriat-o unor studenţi de-a lungul timpului, şi mai am încă o garsonieră undeva în Mihai Bravu”, a adăugat Turcescu.

sursa: news.ro