Ionel Petrea şi PMP îi cer demisia viceprimarului Picu Roman pentru că a făcut Galaţiul de râs

screenshot_3

După ce viceprimarul municipiului Galați, Roman Apostol Picu, s-a filmat în timp ce emitea tot soiul de păreri politice, iar clipul a făcut deliciul lui Dragoș Pătraru în emisunea-pamflet “Starea naţiei” (foto stânga), au apărut și reacții în plan local. Primul a fost Ionel Petrea – cadru didactic, fost social-democrat şi simpatizant USR – care s-a prezentat, joi seară, în fața plenului Consiliului Local, cerând demiterea viceprimarului. „Afirmațiile făcute de Picu Roman, viceprimar, aduc o atingere importantă pentru interesele gălățenilor. Vă rog, domnilor consilieri, să găsiți modalitatea de a dezbate aceste afirmații. Cred că se impune demararea procedurilor de demitere a viceprimarului Roman Apostol Picu”, a spus Ionel Petrea. Însă, cu excepţia celor două consiliere PMP, care l-au aplaudat pe Ionel Petrea, ceilalţi consilieri locali nu au schițat nici măcar un gest în legătură cu subiectul, atitudine supravegheată cu un zâmbet ironic în colțul gurii chiar de vicele Roman Apostol Picu.

Vineri, și preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a solicitat demisia de urgenţă a lui Picu Roman din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi „ca urmare a declaraţiilor halucinante şi penibile făcute în urmă cu câteva zile”, după cum se arată într-un comunicat de presă al PMP Galați. “Aceste declaraţii au afectat grav imaginea muncipiului Galaţi, frizând penibilul şi punând mari semne de întrebare cu privire la moralitatea conducerii municipiului reşedinţă de judeţ. Domnul Picu nu s-a făcut de râs doar pe sine, ci i-a pus într-o lumină proastă pe toţi gălăţenii, iar pentru acest lucru trebuie să plece urgent din funcţia de viceprimar”, a declarat preşedintele PMP Galaţi, subliniind faptul că Picu Roman nu este membru PMP. “Vreau să fie foarte clar: domnul Picu a fost numit în funcţie de şi cu sprijinul PSD. El este membru UNPR, partid care există în continuare, până când fuziunea PMP-UNPR va fi finalizată. Deşi acest proces este în curs, Picu Roman nu a semnat o adeziune la Partidul Mişcarea Populară şi a continuat să fie omul de bază al pesediştilor din urbea noastră”, a mai spus deputatul Cătălin Cristache.

PNL stă deoparte: “Pe Picu Roman nu l-am votat noi”

Tot vineri, şi liberalii gălăţeni au făcut unele declaraţii pe marginea acestui subiect – cei-i drept, mult mai sărace şi nu din proprie iniţiativă. Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă de la PNL i-au rugat pe deputatul Victor Paul Dobre şi pe senatorul George Stângă să comenteze afirmaţiile viceprimarului Picu Roman. Iniţial, niciunul dintre cei doi nu a avut nimic de comentat. La insistenţele jurnaliştilor, care au întrebat dacă este posibil un demers al consilierilor PNL de a strânge o majoritate pentru a-l demite pe Picu Roman din funcţia de viceprimar, Victor Paul Dobre a lăsat să se înţeleagă că asta nu e problema PNL, ci a PSD şi a aliaţilor acestora. “Pe Picu Roman nu l-am votat noi. Întrebaţi-i pe cei de la PSD!”, a afirmat Victor Paul Dobre.

Articol publicat in ziarul Reperul