Ionut Simionca: Cerem de urgență demisia ministrului Carmen Dan!

Ionuț Simionca: Cerem de urgență demisia ministrului Carmen Dan!

02/02/2017 15:53:54 Ana ȘTEFĂNEL
Carmen Dan a făcut vâlvă cu declarațiile pe care le-a făcut recent. Ministrul de Interne a întocmit o listă neagră a jurnaliștilor care, consideră ea, au instigat, dar a și negat faptul că SRI ar fi informat ministerul pe care îl conduce cu privire la agitatorii prezenți aseară în București. Ionuț Simionca și PMP îi cer demisia.

Ministrul Carmen Dan a recunoscut că a primit mesaje sms din partea unui ofițer SRI cu privire la prezența la protest a unor persoane, cum ar fi membri de galerii. Însă, spune aceasta, SMS-urile respective nu anunțau un pericol, astfel că nu s-au lăsat măsuri în plus. Președintele României și Serviciul Român de Informații o contrazic pe aceasta.

Mai mult decât atât, Carmen Dan a întocmit, în timpul conferinței de presă, o listă neagră a jurnaliștilor care, consideră ea, au instigat populația să protesteze. Pe listă apar mai multe nume, printre care Cătălin Tolontan, Emilia Șercan sau Lucian Mândruță.

Partidul Mișcarea Populară cere demisia ministrului de Interne în urma acestor evenimente.

„Este inacceptabil un asemenea comportament. Este un atac fără precedent pe care îl condamnăm cu toată fermitatea și cerem de urgență ministrului de Interne Carmen Dan să-și prezinte demisia. Într-un stat democratic, oamenii au libertatea de a se întruni, de a se asocia și de a protesta pașnic. Astăzi vom face o interpelare pentru a ni se prezenta care este baza legală pe care au folosit-o când au întocmit această listă neagră a Ministerului de Interne. Este regretabil că se întâmplă acest lucru. Instituțiile statului au obligația să acționeze cu responsabilitate. Nu trebuie nimeni să trimită responsabilitatea către jandarmi. Se știe bine că jandarmii au un regulament pe care trebuie să îl respecte”, a declarat deputatul PMP Ionuț Simionca, pentru Bistrițeanul.ro.

Foto: Facebook Ionuț Simionca

 

2218 vizualizari