La PMP Arad, fuziunea cu UNPR a fost definitivată fără probleme.

13939594_937514653026123_5159300136445761056_nÎn urma Congresului de fuziune între PMP și UNPR, care a avut loc la București, și la Arad cele două filiale au ajuns la un consens, fiind conștienți de avantajele acestei fuziuni: structură teritorială, umană și materială mai bună, grup parlamentar format din 42 membri, reprezentanți în secțiile de votare și opoziție puternică în Parlament.
Astfel, la PMP Arad, fuziunea cu UNPR a fost definitivată fără probleme.
La nivel județean 14 președinții de organizații locale au revenit UNPR, iar numărul consilierilor locali a ajuns la 56 prin venirea a 16 consilieri din partea UNPR.
Conform protocolului încheiat la centru, funcţia de preşedinte revine organizaţiei cu rezultate mai bune la locale, respectiv, PMP, prin Florin Remeţan, în timp ce Avram Cătănici este prim-vicepreşedinte. Secretar general- Camelia Craivan, secretar general adjunct-Adrian Balaban. Sunt 12 secretari executivi, câte şase de la fiecare şi 12 vicepreşedinţi.
În localităţile din judeţ s-a aplicat acelaşi sistem. Una peste alta, Florin Remeţan consideră că şi pe plan local fuziunea a fost benefică. UNPR a câştigat mandate de consilieri locali în 13 localităţi, în unele două mandate, în altele, unul. Ca rezultat al fuziunii, PMP şi-a sporit numărul de consilieri locali, câştigând în plus trei viceprimari. La această oră este în plină desfăşurare „convertirea” adeziunilor foştilor UNPR-işti în adeziuni la PMP Arad, care, a afirmat Remeţan la conferinţa de presă, a venit la fuziune cu 3.822 de mebri. Operaţiunea trebuie să se încheie la sfârşitul acestei luni. Tot până la sfârşitul lui august, cei care doresc să candideze la alegerile parlamentare trebuie să-şi depună CV-urile, care vor fi trimise la Bucureşti până în 15 septembrie. Acolo se va decide cine ce loc va ocupa pe liste.

„După cum ştiţi congresul de fuziune s-a derulat deja, iar lucrurile au mers în direcţia cea bună. Şi la Arad am făcut aceste demersuri şi faptele au evoluat într-o direcţie favorabilă. Am mers pe principiul parităţii şi a rezulatelor obţinute la alegerile locale. Se lucrează în continuare la semnarea adeziunilor de către colegii din fostul UNPR. De aici, 14 oameni au devenit preşedinţi de organizaţii locale. Scopul nostru este pregătirea organizaţiei judeţene pentru alegerile parlamentare de la toamnă ”, a punctat Florin Remeţan, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Arad.