Lansarea candidaților PMP pentru românii de pretutindeni, la Chișinău

Președintele PMP, Traian Băsescu, s-a aflat  sâmbătă  la Chișinău, în cadrul unei vizite electorale, participând la lansarea candidaților PMP pentru românii de pretutindeni. Alături de președintele Traian Băsescu a fost și președintele executiv PMP, Eugen Tomac.

În cadrul evenimentului, candidații PMP pentru românii de peste hotare la alegerile parlamentare din România de la 11 decembrie, Constantin Codreanu (Camera Deputaților) și Doru Dendiu (Senat), din Republica Moldova,  își vor prezenta programele electorale.

Candidaștii PMP pentru românii de pretutindeni
SENAT
1. ȚECU DANIEL
2. DENDIU DORU – LIVIU
3. ȘTEFĂNESCU RADU – NICOLAE
4. BUȘE CLEMENTINA – LAURA
CAMERA DEPUTATILOR
1. CODREANU CONSTANTIN
2. COLIU DORU-PETRIȘOR
3. FRANGU DĂNUȚ
4. COMAN CONSTANTIN – DORIN
5. PREDA CRISTINA-DANA
6. PODAR MARIAN – VASILE

Traian Băsescu, veritabil promotor al unirii Moldovei cu România, cetăţean al republicii Moldova

Discursul presedintelui Traian Basescu – VIDEO

Discurs Eugen Tomac, președinte executiv PMP

Discurs Constantin Codreanu, candidat PMP pentru Camera Deputaților

”În ultimii ani sentimentul pro-european şi pro-românesc este în creştere şi mai ales este de neoprit. Degeaba câştigă unii alegeri spunând că vor uniunea vamală a lui Putin. Populaţia va vrea să meargă invers. (…) Deşi am votat pentru Maia Sandu, am luat notă de declaraţia făcută de domnul Dodon – astăzi am văzut-o în presă – în care şi-a mai diminuat elanul spre uniunea vamală şi spune că va întreba poporul dacă să meargă spre vest sau spre est. Iar eu îi dau un sfat de aici de la Chişinău: nu mai pierde vremea, ia-o spre vest că asta-i direcţia! Şi trebuie să recunoscă şi el că eu sunt unul care a fost preşedinte zece ani, el încă e stagiar, aşa că-i bine să-mi asculte sfaturile”, a spus Traian Băsescu la o întâlnire cu electoratul din capitala Republicii Moldova.
”Mă feresc de termenul moldovean aici la Chişinău. Toţi suntem români. Marele obiectiv vieţii mele ca politician român este să văd unirea. Şi ea se va întâmpla”, a adăugat el. Liderul PMP a explicat că prin unire România ar deveni unul dintre marii furnizori de hrană ai Europei şi ai lumii, iar vocea sa ar fi mai importantă în cadrul UE.

”Sunt acel preşedinte care cu toate presiunile internaţionale a refuzat să trimită spre ratificare la Parlament tratatul de frontieră între Romînia şi Republica Moldova. Opt ani acel tratat pe care Parlamentul de la Chişinău l-a ratificat a stat în sertar în biroul meu şi vreau să cred că nici preşedintele Iohannis nu-l va trimite vreodată, cu toate presiunile extraordinare pe care le face doamna Merkel”, a mai accentuat fostul presedinte al Romaniei.

Presedintele Traian Băsescu a precizat că se va bate în favoarea eliminării taxelor pentru obţinerea cetăţeniei române şi pentru acordarea unui ajutor de către Guvernul de la Bucureşti pentru dascălii din Transnistria.

Traian Băsescu a reiterat că dacă în prezent 48% dintre cetăţenii Republicii Moldova sunt pro-europeni şi pro-unire, în 2-3 ani se va ajunge la 60%, iar unirea va putea fi realizată prin acord politic în conformitate cu Actul Final de la Helsinki.

În final, liderul PMP a promis că va închiria o locuinţă la Chişinău şi va veni o dată pe lună. ”Unirea este aproape, dragii mei!”, a concluzionat presedintele PMP

Foto: Sandu Tarlev, MoldNova.eu;  Eduard Marian Dobre

Lasă un comentariu