Menţinerea lui Ponta în funcţie va transforma România în oaia neagră a Europei

 

 

După cum se prefigurează evenimentele, Victor Ponta va rămâne în funcţia de premier.

Interesul naţional a devenit interesul penal, în înţelegerea coaliţiei de guvernare, de protecţie a liderilor săi în faţa  justiţiei.

Liviu Dragnea a declarat că-l susţine pe Ponta în funcţia de premier. Ca de la penal la penal.

Lumea civilizată ne priveşte cu surprindere, cum de nu pricepem că premierul unei ţări europene trebuie să aibă o conduită morală impecabilă, pentru că este cartea de vizită a ţării, reprezintă un model pentru milioane de cetăţeni şi tineri.

În ţările spre care tindem nu se acceptă aşa ceva. Nu există conducători de primă linie anchetaţi penal sau trimişi în judecată. Suntem singura ţară  care acceptă aşa ceva, am ajuns oaia neagră a Europei!

La un asemenea nivel de reprezentare nu există prezumţia de nevinovăţie, valabilă pentru oamenii de rând. Aici eşti impecabil sau nu eşti de loc.

Victor Ponta are un şir lung de atacuri la adresa justiţiei, de la “atunci când vom prelua controlul politic la DNA”, la ultimul, “obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani!”

Coaliţia de guvernare nu se obişnuieşte cu independenţa justiţiei, cu statul de drept, le critică de câte ori are ocazia.

De la „marţea neagră”, la zecile de acte normative de amputare a justiţiei,  care aşteaptă în sertare un moment prielnic pentru promovare, actuala coaliţiei încearcă orice metodă pentru a-şi salva corupţii de anchetele şi judecata magistraţilor.

Ce nu înţelege actuala coaliţie. Electoratul pricepe tot mai exact aceste încercări ale politicienilor de a se salva după ce au comis fapte grave de corupţie şi fraude din bugetele statului. Şi va sancţiona drastic la urne  încercările de sustragere de la a da socoteală pentru faptele comise.

Iar în plan extern, credibilitatea şi încrederea investitorilor în statul român s-a diminuat drastic.

Cei care suferă suntem noi toţi, românii obişnuiţi, lipsiţi de investiţii şi de respectul partenerilor noştri externi.

 

 

Departamentul de Comunicare al PMP

21 septembrie  2015