Minciunile PSD legate de plata anticipată a pensiilor şi a salariilor profesorilor înainte de Paşte

Eugen Tomac, preşedinte executiv PMP, despre plăţile anticipate de Paşte: “PSD şi Guvernul său au devenit adevăraţi artişti în a crea aşteptări semnificative populaţiei, pentru ca, apoi, cu brutalitate, să le distrugă”

“Minciunile PSD legate de plata anticipată a pensiilor şi a salariilor profesorilor înainte de Paşte este un gest de maximă cruzime din partea actualei puteri. Pentru pensionari, profesori, poliţişti, militari, ceferişti etc. nu există bani în avans, însă angajaţii Guvernului, ai Ministerelor şi ai unor agenţii subordonate Guvernului îşi încasează lefurile chiar astăzi. Nu poţi să le dai tuturor oamenilor falsa speranţă că masa lor de Paşte va fi plină, pentru ca apoi să umpli doar mesele de sărbătoare ale protejaţilor actualei puteri. Este o decizie discriminatorie care generează tensiuni între anumite categorii sociale”, a declarat preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac.

În opinia acestuia, “PSD şi Guvernul său au devenit adevăraţi artişti în a crea aşteptări semnificative populaţiei, pentru ca, apoi, cu brutalitate, să le distrugă. În trecut, au promis creşterea salariilor tuturor românilor ca urmare a aşa-zisei “revoluţii fiscale”.

Rezultatul: aproape 30% din angajaţii din privat au salariile mai mici. Au promis creşterea salariilor medicilor şi personalului auxiliar. După tăierea sporurilor, unii medici şi asistentele au salarii mai mici cu aproximativ 14%. Au promis şi un nivel de trai mai bun şi avem cel mai mare nivel al inflaţiei din 2013 şi până astăzi”.

Liderul Grupului PMP din Camera Deputaţilor susţine că nimeni nu a obligat-o pe Viorica Dăncilă să anunţe plata anticipată a salariilor bugetarilor, dar că, prin gestul său de populism gratuit, aceasta a scos la lumină mai multe vulnerabilităţi ale guvernului. “Guvernul a renunţat la ideea de a plăti în avans de Paşte pensiile şi salariile, deoarece se găseşte în incapacitatea financiară de a susţine devansarea acestor plăţi cu câteva săptămâni. Situaţia încasărilor bugetare raportată la cheltuieli este absolut dramatică.

Practic, nu sunt bani nici măcar pentru a plăti salariile mai devreme cu câteva zile. Aş remarca şi faptul că măsurile negândite pot genera blocaje instituţionale de natură birocratică. Nici prin cap nu i-a trecut Premierului Dăncilă să se informeze dacă există mecanismele necesare ca, într-un timp extrem de scurt, să se facă aceste plăţi”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Lasă un comentariu