Ministrul Curaj, protectorul plagiatorilor

„O să spunem lucrurile obiectiv, transparent, o să arătăm cum stau lucrurile”, declară premierul Cioloș încă de la instalare.

Cu politicienii plagiatori,  guvernul Cioloș n-a făcut nimic. Nici obiectiv, nici transparent. Ba mai mult, a ascuns gunoiul sub preș.

Plagiatori cunoscuţi şi recunoscuţi, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Petre Tobă, etc., îşi văd liniştiţi de funcţii şi încasează indemnizaţii de doctor, plătite de contribuabili.

Este încă o dovadă că acest guvern este prizonierul partidelor şi face doar ce-i dictează acestea.

Cu o zi  înaintea discutării sesizării de plagiat a lucrării de doctorat a dlui ministru Petre Tobă, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj,  a revocat Consiliul Naţional de Etică, cel însărcinat cu analiza acuzelor de plagiat la adresa demnitarilor.

Şi n-a pus nimic în loc, deşi societatea se aştepta să numească oameni integri, cu credibilitate şi recunoaştere internaţională, în locul politrucilor aflaţi în slujba partidelor.

Mai mult, ne-a anunţat că va lăsa această sarcină universităţilor, celor care au emis titluri de doctor pe lucrări plagiate.

Cine poate crede că universităţile în culpă, (Academia Națională de Apărare „Carol I”, Academia de Poliție și Academia Naţională de Informații a SRI), vor fi atât de „inconştiente”  încât să-şi terfelească singure firma?

De curând, ministrul Curaj a numit prin ordin de ministru componenţa CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare), cu rol important în acordarea titlurilor de doctor.

În Consiliul General  al CNATDCU şi în Comisiile sale  au fost numiţi şi oameni de „bază” din partidele politice, în locul specialiştilor oneşti şi corecţi:

-Ecaterina Andronescu, primvicepresedinte PSD, acuzată şi dânsa de plagiat, aflată în cercetare penală la DNA.

– Vasile Dâncu, vicepremier, chemat să judece lucrarea colegului de cabinet, Petre Tobă.

-Corina Dumitrescu, propusă de Ponta pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dar retrasă apoi la protestele societăţii civile şi academice.

-Marius Pieleanu, cunoscut ca jurnalist susţinător al unei tabere politice.

-Daniel Barbu, fost ministru, demisionat în urma protestelor de stradă.

Toate aceste numiri  arată clar că şi ministrul Curaj este prizonierul partidelor care au votat guvernul şi acţionează la ordinele acestora.

 

Departamentul de Comunicare al MP

 17 ianuarie 2016