Ministrul Educației revocă CNE, solicitare a MP

Comunicat de presă

 

 

Iată că se poate. Un prim pas în direcţia corectă

 

La cererea Mişcării Populare şi a altor organizaţii şi ONG-uri, Ministrul Adrian Curaj a revocat azi Consiliul Naţional de Etică, CNE.

 

Format din epigoni  comunişti, plantaţi de ministrul Liviu Pop ca să-l „spele” pe Victor Ponta de plagiatul constatat de majoritatea specialiştilor dar şi de Universitatea din Bucureşti, CNE s-a mai remarcat prin albirea lui Gabriel Oprea, căruia în doar 10 zile i-a dat verdict de „neplagiat”.

 

Acest CNE era condus de Paul Dobrescu, fost redactor şi şef de secţie la Era Socialistă, tribuna ideologică a lui Ceauşescu.

 

Tot în anunţul de azi ministrul Curaj declară că Platforma de verificare a tezelor de doctorat va fi disponibilă rapid”, o altă cerere expresă a Mişcării Populare.

 

În solicitarea Mişcării Populare se mai cerea publicarea listelor cu posesorii titlurilor doctorale din ultimii 25 de ani, inclusiv a conducătorilor şi comisiilor de acordare a titlurilor de doctorat.

 

Dacă ministrul Curaj vrea să-şi dovedească până la capăt  bună credinţă este obligat să facă şi acest pas esenţial în asanarea vieţii academice din România.

 

Transparenţă totală, în toate ministerele şi deciziile administrative, este încă doar o promisiune a guvernului Cioloș.

 

Decizia ministrului Educaţiei Adrian Curaj trebuie urmată în toate zonele administraţiei, dacă guvernul Ciolos doreşte să obţină încrederea populaţiei.

  

 

Departamentul de Comunicare al MP

 

03  decembrie 2015