Mișcarea Populară- Consiliul National din 13 decembrie 2015

Sedința Consiliului Național al Miscării Populare
La începutul Consiliului Național, președintele Traian Băsescu a facut și o declaratie în prezența presei.
‘Eu nu sunt președintele partidului pentru că mai am aspirații politice personale. Ceea ce-mi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid performant, un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România și ale României în general. Și care să înceapă un ciclu politic odată cu alegerile din 2016 pe care să-l prelungească către 2024, aspirând la funcția de președinte al României. Este un obiectiv pe termen lung, care depinde foarte mult de rezultatele pe care le veți obține în 2016 la locale și parlamentare și care v-ar da posibilitatea să consolidați partidul în perioada 2016 — 2020 în așa fel încât în 2024 să vă propuneți cele mai înalte obiective politice”
‘Noi ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10 — 12%, ceea ce ne-ar crea premise pentru ca la legislative să obținem 15% — 20% din voturile electoratului. Chestiunea aceasta nu se poate rezolva fără să avem structuri organizatorice consistente. De aceea insist ca obiectivul zero în momentul de față să fie crearea de structuri, în mod deosebit în mediul rural”
”Vă cer extrem de apăsat să deschideți organizațiile. Avem 85% dintre membrii partidului care sunt oameni noi, tineri, care nu au mai făcut politică, dar, dacă vrem să ajungem un partid de 15-20% la legislative, fără a fi un partid deschis, ne înșelăm. De aceea, apelul meu către președinții de organizații este: deschidere totală în mod deosebit către oameni noi, care vor să intre în politică”

sursa: agerpres