Mor oameni nevinovați pentru „interesul național” al lui Oprea

 

 

Cătălin Marian Militaru, președinte PMP Sector 2:

În România zilelor noastre, mor oameni nevinovați pentru „interesul național” al lui Oprea

 

Dincolo de semnele de întrebare – dacă ministrul Oprea avea dreptul de a se deplasa însoțit de o coloană oficială, dacă acesta poate fi învinovățit sau nu, dacă Poliția Rutieră a fost abuzată sau nu – vă reamintesc că a murit un om nevinovat, care încerca să își facă meseria.

Acest aspect este cel mai grav.

Referitor la dreptul ministrului la coloană oficială, există un răspuns unic și clar. Îl regăsiți în Codul Rutier, articolul 233, alineatul 2.

Atâta vreme cât situația de urgență a ministrului nu poate fi comunicată, acesta declarând că se deplasa de la un ‘serviciu secret’, reglementarea mai sus menționată spune clar că domnul Oprea nu avea drept de coloană oficială.

La fel de grav este și faptul că mașina oficială în care se afla Oprea,  la 300 m de locul accidentului, n-a catadicsit să  oprească și să acorde primul ajutor unui polițist  numit cu emfază de Gabriel Oprea, cand ii convine, „colegul nostru”.

Aflat in pragul morții, polițistul din escortă nu mai era demn de „colegul nostru”

Și mai grav este că un lider al sindicatului poliţiştilor, și mă refer aici la domnul Dumitru Coarnă, încearcă să convingă opinia publică de faptul că Gabriel Oprea beneficia legal de coloană oficială.

În opinia domniei sale, ‘ceea ce nu e interzis, este permis’. Este sinistru ca un fost polițist să facă astfel de declarații.

Mor oameni nevinovați pentru „interesul național” promovat de Oprea și alți lideri UNPR!