Numai Partidul Mișcarea Populară propune pe locuri eligibile cetățeni români din Basarabia și Diaspora

14446099_1076326639118636_1435743488910839524_nOrganizația Diaspora a Partidului Mișcarea Populară constată ca oferta electorală a partidelor politice pentru alegerile parlamentare în Colegiul 43 Diaspora este una mai mult decât săracă.

Între oferta PNL care propune la Senat un senator (Riceard Badea) cunoscut pentru că a propus creșterea taxelor consulare și un deputat (Mihai Voicu), aflat la al cel de-al 4-lea mandat, cunoscut pentru a fi refuzat mărirea numărului de parlamentari pentru Diaspora, și oferta ALDE care propune un deputat aflat la cel de-al 4-lea partid într-un singur mandat, trebuie sa constatăm că partidele politice nu au înțeles absolut nimic din cerințele cetățenilor români din Diaspora. Cetățenii români din Diaspora doresc parlamentari care sa le rămână aproape pe tot timpul mandatului și nu turiști veniți de la București pentru a îi vizita o dată la fiecare 4 ani.

Partidul Mișcarea Populară a înțeles acest lucru propunând doar candidați ce locuiesc și trăiesc în Diaspora unde de altfel își vor petrece și majoritatea timpului pe durata mandatului de parlamentar.

Constatăm cu tristețe ca unii cetățeni români din Diaspora și Basarabia au ales să cauționeze, prin prezența lor pe liste, partide precum PSD, PNL sau ALDE, partide profund anti-Diaspora.

Persoane precum Mihai Voicu, candidat din partea PNL, care a fugit din București de teama unei înfrângeri, care vin în Diaspora pentru a obține un mandat, nu au cum reprezenta românii ce trăiesc în afara granițelor țării pentru simplul fapt ca se vor întoarce la căldura fotoliului de la București, uitând cetățenii ce i-au ales. Iar ca el sunt și alții aflați pe listele PSD, ALDE sau USR.

Punerea pe liste, pe locuri cu slabe șanse de reușită, a cetățenilor români din afara granițelor actuale ale României, nu este decât un alt afront la adresa Diasporei. Numai Partidul Mișcarea Populară propune pe locuri eligibile cetățeni români din Basarabia și Diaspora.

Cititi si

Lista de candidati PMP pentru Diaspora