Parlamentari de la PMP au efectuat o vizită la Ministerul Sănătății

Mai mulți parlamentari de la PMP au efectuat o vizită, marți, la Ministerul Sănătății pentru a discuta cu Florian Bodog, dar ministrul era plecat prin țară.
„I-am adresat o invitație domnului Bodog să vină la grupurile parlamentare ale PMP pentru a discuta despre prioritățile guvernării pe sănătate. Am rămas profund dezamăgiți de faptul că domnia sa, la fel cum fac mulți pesediști, a tratat cu multă aroganță această invitație și, pentru că nu a onorat invitația noastră, am venit astăzi aici, am aflat că are program cu publicul, dar nu este la minister. (…) PMP a lansat o serie de întâlniri cu membri ai Cabinetului Tudose pentru a discuta despre prioritățile României. Considerăm că acest dialog între Opoziție și Guvern este spre binele cetățenilor, iar miniștrii care nu vor răspunde invitației noastre vor fi vizitați direct în birou. Trebuie să trecem de această perioadă în care miniștrii se cred stăpâni peste un minister iar parlamentarii noștri vor scutura toate ministerele atunci când miniștrii vor da dovadă de aroganță și lipsă de respect față de instituția Parlamentului”, a declarat presedintele executiv PMP, Eugen Tomac.

Acesta a adăugat că PMP nu vrea doar să aducă critici, ci să le prezinte membrilor Cabinetului Tudose soluțiile pe care le are pentru crizele pe care le traversează guvernarea.

„Credem că atunci când o majoritate nu mai este capabilă să gestioneze problemele curente, este bine să fie atentă și la ce spune Opoziția. Îl așteptăm în continuare pe ministrul Bodog la grupurile noastre parlamentare pentru a discuta deschis despre prioritățile în sănătate, pentru că noi credem că soluțiile pe care le propunem sunt benefice și oamenii așteaptă soluții, nu promisiuni goale. (…) Printre soluțiile pe care le propunem noi se numără în mod special chestiunile care țin de transparență cu privire la cheltuirea banului public în sănătate. Să nu uităm că bugetul MS, în mod special al Casei, s-a mărit în ultimii opt ani de zece ori. Este de peste șapte miliarde de euro și nu este posibil ca la ora actuală să auzim justificări de genul că nu există resurse. (…) Casa de Sănătate nu se poate transforma în casa groazei, (nu se poate — n.r.) ca niște funcționari ai statului să condamne oameni nevinovați la moarte”, a spus Tomac.

Parlamentarii de la PMP au fost primiți la Ministerul Sănătății de secretarul de stat Rodica Nassar.
Precizam ca pe 12 iunie 2017, PMP impreuna cu USR au depus o motiune simpla pe sanatate, care nu s-a mai dezbatut din cauza schimbarii Guvernului.
https://pmponline.ro/motiune-simpla-de-cenzura-a-pmp-cand-sanatatea-va-fi-fost-o-prioritate-25341