Traian Băsescu: Partidul Mișcarea Populară este înregistrat

Traian Băsescu a declarat, vineri seara într-o declarație de presă, că membrii MP vor activa sub sigla și denumirea PMP (Partidul Mișcarea Populară) în urma deciziei de vineri a Curții de Apel București care a respins cererea de înregistrare în Registrul partidelor politice a Mișcării Populare (MP) și că, în atare condiții, nu vor exista probleme de depunere a listelor de candidați la alegerile locale.

,,Partidul Mișcarea Populară este înregistrat, are toate structurile funcționale, nu s-a desființat, în lipsa înființării Mișcării Populare. Pe structurile Partidului Mișcarea Populară am funcționat și până-n prezent, așa vom funcționa și în continuare. Nu avem niciun fel de probleme legate de depunerea listelor de candidați în toate localitățile țării pentru că sistemul de aprobare este la nivel local. Doar la Consiliul Național trebuie validate candidaturile la Primăria Capitalei. În rest, toate candidaturile sunt de competență județeană, municipală, nu avem impedimente din acest punct de vedere”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă.

Unii au făcut-o sub denumirea Mișcarea Populară, alții sub denumirea PMP, Partidul Mișcarea Populară. Au fost mai inspirați cei care au făcut-o pe PMP, ceilalți trebuie să-și refacă listele. Este o bună campanie, cu atât mai mult cu cât, dincolo de mijloacele electronice, de televiziuni locale mizăm foarte mult pe o campanie de la om la om.
Despre respingerea de către CAB a cererii de înregistrare a MP, Traian Băsescu a spus că “este prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forța statului împotriva înregistrării unui partid”.“Este, dacă vreți, și contrar deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcționării structurilor asociative cum sunt partidele. Procurorul de dosar de la Tribunalul București a ținut neapărat să arate că în România statul e stat și au ținut cont și unii dintre judecători de acest punct de vedere, drept pentru care s-a respins înregistrarea partidului. Vă pot spune că, în mod cert, vom face o plângere la CEDO pentru implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Într-o țară în care se înregistrează zilnic două-trei partide nu mi se pare întâmplător că exact Mișcarea Populară a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toată forța statului pentru a nu se înregistra”
sursa text agerpres
sursa Video B1