Plagiatorul stă cu premierul la masă

Nerezolvarea suspiciunii de plagiat a tezei ministrului Petre Tobă ridică un mare semn de întrebare asupra credibilităţii premierului şi guvernului său.

Există mijloace rapide şi legale pentru rezolvarea problemei ministrului Tobă.

-Numirea prin Ordin de Ministru a unor noi membri în CNE, Consiliul Naţional de Etică, dintre specialişti recunoscuţi pentru integritate şi profesionalism, neafiliaţi politic.

-OUG pentru schimbarea atribuţiilor CNE în privinţa doctoratelor demnitarilor, urmat de apelul la o comisie de experţi români şi străini, care să analizeze teza în discuţie.

Revocarea membrilor CNE, fără a pune altceva în loc, seamănă foarte bine cu încercarea disperată de a-l salva pe ministrul Tobă de acuzaţia de plagiat, pe care o poate constata şi un elev de liceu.

Cine a hotărât această variantă? Premierul Ciolos? Oricum, fără acordul său ministrul Educaţiei nu putea acţiona de unul singur.

De toate bunele intenţii ale premierului Ciolos se alege praful.

Iată câteva dintre aceste intenţii declarate la început de mandat:

Lupta împotriva corupţiei: E unul din elementele de schimbare pentru societate. În privinţa administraţiei, e nevoie de oameni competenţi şi e nevoie de dispozitive care să nu mai permită corupţia, nici măcar mică corupţie”.

 

„O să spunem lucrurile obiectiv, transparent, o să arătăm cum stau lucrurile”

 „Onestitatea şi transparenţa sunt esenţiale. Mai bine recunosc greşeală şi plătesc pentru ea decât să mint oamenii”.

Şi altele asemenea.

S-a ţinut premierul de aceste promisiuni? Unde este transparenţa şi onestitatea în cazul ministrului Tobă, suspectat de plagiat?

 

Ce exemplu dă guvernul Ciolos sutelor de mii de cetăţeni care au cerut şi impus schimbarea guvernului Ponta cu un guvern cinstit, transparent, fără interese ascunse?

 

Aici este întrebarea cheie.

 

Ce interese ascunse îl ţin pe premierul Ciolos paralizat când e vorba de o faptă atât de gravă, plagiatul, chiar la masa guvernului său?

 

Fără lămurirea rapidă a cazului Tobă, suspiciunile la adresa premierului Ciolos se vor amplifica şi vor detona  credibilitatea de care s-a bucurat la numire. 

   Departamentul de Comunicare al Mișcarii Populare

 

12 decembrie 2015