PMP a depus la CJ Dolj şi CL Craiova, PROCLAMAŢIA DE LA CRAIOVA


PMP a depus azi, 8 martie 2018, la Consiliul Judeţean Dolj şi Consiliul Local Craiova, PROCLAMAŢIA DE LA CRAIOVA.

Prin aceasta PMP cere celor două instituţii să se implice cel puţin în mod simbolic în procesul de unificare a celor două ţări, România şi Republica Moldova. Totodată PMP cere că şedinţele ordinare ale cor două entităţi administrative să aibă loc în ziua de 27 martie 2018, dată la care se împlinesc exact 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

CĂTRE

PRIMĂRIA CRAIOVA
CONSILIUL LOCAL CRAIOVA

În atenţia domnului primar Mihail Genoiu

Având în vedere că anul acesta România sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire şi ţinând cont că în 27 Martie 1918 s-a făcut primul pas în acest proces, când Basarabia s-a unit cu România, Partidul Mişcarea Populară Dolj propune că şedinţa ordinară din lună martie a Consiliului Local al Municipiului Craiova să aibă loc în data de 27 03 2018. Astfel, şedinţa ar fi una solemnă şi care ar putea fi dedicată în mare parte acestei sărbători.

Vă rugăm să dispuneţi introducerea pe ordinea de zi a şedinţei a unui proiect prin care să hotărâţi, în mod simbolic, că oraşul Craiova este de accord şi vrea să fie parte a procesului de unire a României cu Republica Moldova.

Partidul Mişcarea Populară Dolj a redactat, Proclamaţia de la Craiova, pe care o ataşam şi cu cu care vă rugăm să fiţi de accord în semn de unire simbolică cu fraţii noştri de peste Prut. Până la această dată peste 70 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale unirea cu România.

Cu speranţa că veţi fi de acord cu demersul nostru, vă mulţumim anticipat !

8 Martie 2018
Dan Păloiu
Preşedinte PMP Dolj

Lasă un comentariu