PMP a votat împotriva Guvernului Grindeanu

16650490_1207322205983530_1358710060_n

Parlamentarii PMP au votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.
Presedintele PMP, Traian Băsescu, a anunțat că PMP va vota împotriva Guvernului și a argumentat susținerea moțiunii de cenzură prin „incapacitatea” premierului și a Executivului de a explica populației de ce este necesară modificarea articolului 297 din Codul penal.

„Şi eu, şi Partidul Mişcarea Populară vom vota împotriva Guvernului, din cel puţin două motive.
Incapacitatea domnului prim-ministru de a pregăti populaţia şi de a explica efectele modificărilor la articolul 297 din Codul Penal.

Domnule Grindeanu trebuie să vă hotărâţi ce fel de executiv sunteţi: am vorbit cu primul ministru şi acelea sunt deciziile lui sau sunteţi un Guvern care are la partid un Ayatolah care spune ceva şi voi executaţi”, a spus Traian Băsescu, după ce a terminat un discurs cu argumente juridice.

„Fac o propunere legată de acțiunea politică. Oameni buni, avem o OUG a doamnei Prună și o OUG a dlui Iordache. Vă propun noi, ca și Parlament, să ne respectăm autoritatea asupra Executivului, vă propun să le respingem pe amândouă și Parlamentul să-și asume modificarea și punerea în aplicare a tuturor deciziilor Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea articolelor din Cod. Avem decizia 343 a UE prin care trebuie să aducem cel puțin zece modificări la articolele din Codul penal și Codul de procedură penală”, a spus Traian Băsescu.