5 de amendamente la proiectul Legii bugetului, în beneficiul gălățenilor

Pentru Galați, deputatul Cătălin Cristache a înaintat 5 amendamente

Astăzi începe discutarea amendamentelor la proiectul Legii Bugetului de Stat țn comisiile de specialitate din Parlamentul Romîniei

PMP au depus un număr de 324 de amendamente dintre care 5 sunt destinate Galațiului, așa cum se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al PMP Galați

Cele mai multe amendamente privesc programele naţionale finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi a utilităţilor publice în judeţele pe care le reprezintă.

Pentru Galați, deputatul Cătălin Cristache a depus un număr de 5 amendamente, după cum urmează:

  • Alocarea a 14.000 mii lei pentru finalizarea Sediului Primăriei Galați la termenul angajat de către autoritățile locale (31 mai 2017)
  • Alocarea 7.800 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la cartierul de locuințe sociale din municipiul Galați. Construcția este finalizată în proporție de 90% și mai e nevoie doar de anumite lucrări suplimentare necesare pentru primirea avizului de funcționare.
  • Alocarea a 3.565 mii lei pentru finalizarea proiectului de modernizare și lărgire a bulevardului Traian din municipiul Galați.
  • Alocarea sumei de 4.100 mii lei pentru realizarea proiectului „Drum ocolitor Poliția de Frontieră Galați”. Acesta presupune realizarea unui acces alternativ care să ocolească infrastructura rutieră urbană existentă pentru traficul greu către punctul de trecere – bac spre Tulcea
  • Introducerea in buget a obiectivului de investiții ” Construirea drumului expres Galaţi – Brăila – Slobozia – Autostrada A2” cu credite bugetare de 100,000 mii lei și credite de angajament de 2.295.000 mii lei țn anul 2017

De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitări care se referă la Diaspora: alocarea de bani pentru detaşarea de profesori de limba română, geografie şi istorie în şcolile în care învaţă copii români, editarea şi distribuţia de manuale în limba română către şcolile româneşti din Europa, înfiinţarea de centre comunitare în marile comunităţi româneşti, înfiinţarea în cadrul misiunilor diplomatice a serviciului de call-center cu program non-stop, precum şi alocarea de bani pentru repatrierea cetăţenilor români fără venituri, decedaţi în afara graniţelor ţării.

În ceea ce priveşte învăţământul, deputaţii şi senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru construcţia/modernizarea de şcoli şi grădiniţe, achiziţionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea şcolilor cu mobilier şi logistică modernă.

Parlamentarii PMP au solicitat şi alocarea de sume pentru construcţia/modernizarea unor spitale şi dispensare, dotarea unităţilor medicale cu aparatură modernă, dar şi construcţia de locuinţe pentru medici.

Nu au fost uitate nici modernizarea instituţiilor de cultură, suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român, precum şi susţinerea marilor proiecte de infrastructură rutieră (varianta ocolire municipiul Timişoara, autostrada Iaşi-Târgu Mureş, pasajul suprateran de la Domneşti, magistrala 5 de metrou).

Deputaţii şi senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetăţenilor.

Sursa: ”Stiri de Galati”