PMP cere demisia de urgență a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan

download-11PMP cere demisia de urgență a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, considerând că prezentarea unei „liste negre” de persoane care „instigă” populația la proteste reprezintă „un atac grav la adresa libertății de exprimare și democrației”, a declarat președintele executiv al PMP, Eugen Tomac.
„Cred că în această perioadă extrem de tensionată pentru societatea românească, când instituțiile statului au obligația să acționeze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos în urmă cu puțin timp. Am văzut un ministru de Interne depășit de situație, care în loc să ne explice cum poate evita escaladarea unor situații neprevăzute sau despre care aveau informații că pot degenera, a trecut la amenințări extrem de periculoase pentru orice societate democratică. Faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, în urmă cu puțin timp, a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populația la proteste reprezintă un atac grav la adresa libertății de exprimare și la adresa democrației. Credem că asemenea practici comuniste nu-și au locul în rândul instituțiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne.

Îi recomandăm doamnei Carmen Dan să meargă să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamnă suferință din partea celor care au fost incluși cândva pe aceste liste de amenințare. Este un atac fără precedent pe care-l condamnăm cu toată fermitatea și cerem de urgență ministrului de Interne să-și prezinte demisia. Într-un stat democratic oamenii au libertatea de a se întruni, de a se asocia și de a protesta pașnic” a declarat Eugen Tomac la Parlament.

El a adăugat că parlamentarii PMP vor face și o interpelare către MAI pentru a li se prezenta „baza legală pe care au folosit-o atunci când au întocmit asemenea liste și cine mai sunt incluși în această listă neagră a MAI”.