PMP cere ministrului de interne atentie sporita la alegerile partiale de duminica 11 iunie

SCRISOARE DESCHISĂ

În atenţia Doamnei Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne

Doamnă Ministru,

Scrutinul electoral din 11 iunie 2017 este extrem de important pentru sute de mii de români care îşi aleg primarii în 49 de localități. La fel de important este şi pentru dumneavoastră. Este un moment în care, dacă veţi organiza impecabil scrutinul electoral şi veţi garanta corectitudinea acestuia, veţi demonstra că sunteţi un ministru responsabil. În caz contrar, veţi eşua în a vă îndeplini atribuţiile de serviciu şi vă veţi apropia astfel de finalul carierei dumneavoastră politice.

În opinia mea, marele test de duminică urmează să îl daţi chiar în judeţul Teleorman, în comuna Olteni. Aveți ocazia să faceţi aici, în calitate de ministru, ce nu aţi reuşit în calitate de prefect, şi anume, să vă asiguraţi că exercitarea votului se produce în condiţii legale şi fără a fi influenţat. În comuna Olteni, după cum bine ştiţi, prezenţa la vot la referendumul privind suspendarea Președintelui României din 2012 a fost de 120%, iar ultimele alegeri locale s-au desfăşurat sub spectrul intimidării alegătorilor, a bruscării jurnaliştilor şi observatorilor, a refuzului de sigilare a urnelor. Toate aceste nereguli au fost puse în scenă de către PSD.

Cetăţenii comunei Olteni, judeţul Teleorman, retrăiesc în aceste zile scene care vă sunt extrem de familiare. Primarul PSD suspendat, Emilian Mărcuşanu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, candidadează din nou şi foloseşte aceleaşi metode care i-au adus și până acum succesul: intimidarea şi ameninţarea. Doar că, de data aceasta, atitudinea lui Mărcuşanu este mult mai sfidătoare, acesta mizând, probabil, pe faptul că protectorii săi, Carmen Daniela Dan şi Liviu Dragnea, care astăzi ocupă funcţii înalte în stat, îi vor asigura protecţie în orice condiţii.

În aceste condiţii, vă solicit, Doamnă Ministru, să vă exercitaţi cu responsabilitate atribuţiile de serviciu şi să suplimentaţi efectivele de poliţie în ziua votului la Olteni, pentru a supraveghea şi a garanta corectitudinea procesului electoral. Este treaba instituţiilor statului şi, în particular, a Ministerului de Interne, să se asigure că exercitarea votului se produce în condiţii legale şi că votul nu este influenţat.

Mi-aş dori să constat, după scrutinul electoral din 11 iunie 2017, că aţi reuşit să vă ridicaţi la nivelul funcţiei pe care o ocupaţi şi că legea este egală pentru toată lumea, chiar şi în judeţul Teleorman.

Cu stimă,

Deputat Eugen Tomac,
Lider al Grupului Parlamentar PMP
Preşedinte Executiv al Partidului Mişcarea Populară

09.06.2017