PMP Iași despre fuziunea cu UNPR

Despre fuziunea PMP cu UNPR
In data de 12 iulie, PMP si UNPR au anuntat ca vor fuziona sub numele de Partidul Miscarea Populara. Ambele structuri de conducere, atat a PMP cat si a UNPR, au votat in unanimitate pentru fuziune. Intregul proces are ca scop consolidarea PMP prin construirea unui pol politic puternic, de centru-dreapta. Mai exact, Partidul Miscarea Populara ramane un promotor al valorilor romanesti si euro-atlantice, sustinand consolidarea independentei justitiei, transparenta institutionala, integrarea cat mai profunda in structurile europene si depolitizarea administratiei publice.
Fuziunea prin absortie a UNPR reprezinta totodata garantarea intrarii a PMP in Parlament.
Rezultatul obtinut de catre UNPR in alegerile locale este:
26 de primari, 14 consilieri judeteni , 2 consilieri generali, 1203 consilieri locali.
Rezultatul obtinut de catre PMP in alegerile locale este 18 primari, 1350 consilieri locali, 37 consilieri judeteni si 4 consilieri generali. In aceste conditii, majoritatile formate de PSD cu UNPR vor depinde acum, de vointa liderului noului PMP, Traian Basescu.
PSD a format majoritati cu UNPR in 15 judete plus Consiliul General al Bucurestiului si consiliile de sector. In urma fuziunii, toti consilierii UNPR trec la PMP, prin urmare PSD va depinde de Traian Basescu pentru a-si mentine pozitia.
In data de 20 iulie va avea loc Congresul de fuziune a celor doua partide.

PMP Iași