PMP îi solicită ministrului Bodog o soluție privind acordarea de asistență medicală celor ce necesită transplant pulmonar

14064060_1823815407838231_2768724183964425724_n

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Mişcarea Populară îi solicită ministrului Sănătăţii, domnul Florin Bodog, să identifice şi să prezinte public soluţia pentru acordarea de asistenţă medicală specializată pacienţilor din România care au nevoie de transplant pulmonar. Este inadmisibil ca la acest moment bolnavii cu astfel de afecţiuni să nu poată avea această asistenţă medicală atât de necesară pentru viaţa lor.
Îi solicităm public ministrului Sănătăţii să prezinte măsurile şi sancţiunile faţă de cei care se fac vinovaţi de această situaţie. Responsabilii din Ministerul Sănătăţii nu au ce să mai caute în această instituţie în condiţiile în care, încă din luna octombrie a anului trecut, se cunoştea faptul că la 31 martie va înceta acordul încheiat cu Spitalul AKH din Viena.
De asemenea, îi cerem domnului ministru să prezinte de urgenţă soluţii aşa încât în România să avem un spital acreditat pe transplantul pulmonar, lucru care ar permite în primul rând asistenţă medicală de specialitate imediată pentru potenţialii pacienţi, economii la bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi crearea unui corp medical specializat pentru această activitate – transplantul pulmonar.

Deputat PMP Petru Movilă

Lasă un comentariu