PMP nu va vota Guvernul Tudose

PMP

Presedintele executiv PMP, deputatul Eugen Tomac a părăsit, miercuri, şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului, în care se discută calendarul audierilor miniştrilor propuşi în Guvernul Tudose, acuzând că este o „mascaradă”, în care miniştrii vor avea la dispoziţie doar 30 de minute pentru discurs, şi parlamentarii doar un minut pentru întrebări
„”Am decis să părăsesc lucrările Biroului permanent din aceasta după-amiază, în semn de protest față de modul cum este pregătită pentru ziua de mâine agenda Parlamentului. Mi se pare inadmisibil cât dispreț poate manifesta PSD față de această instituție și față de instituția Guvernului pentru că audierile în ceea ce privește Cabinetul vor începe de la 8,00, iar fiecare ministru va fi ascultat și audiat în același timp, timp de 30 de minute. Este inadmisibil un astfel de comportament, îl condamnăm cu fermitate și mi se pare că deja practicile proaste din PSD sunt transferate în totalitate în sânul statului român.
Este inadmisibil ca nouă, celor din Opoziție, să ni se pună printr-un astfel de program pumnul în gură. Vom avea la dispoziție un minut să punem întrebări. E o mascaradă ceea ce se va întâmpla mâine în Parlament la audierile miniștrilor din Cabinetul Tudose””, a declarat Eugen Tomac.

De asemenea, deputatul Valeriu Steriu, președinte executiv PMP, susține ca PMP nu va vota Cabinetul Mihai Tudose și va face front comun în opoziție, nefiind mulțumit de actuala formulă guvernamentală.
„Grupul PMP cu siguranță nu va vota acest Cabinet. Vom face front comun în opoziție. Nu suntem deloc satisfăcuți, mai ales că noi am avut o propunere de premier foarte bun pe linia actuală modernă de prim-miniștri, europarlamentarul Siegfried Mureșan.
În mare, vorbim de aproape aceiași miniștri și paradoxul este că vorbim despre miniștrii care în vechiul lor cabinet Grindeanu nu au îndeplinit propriul lor scor de la evaluare, pentru că evaluarea respectivă nu a fost în curtea prim-ministrului, cât a fost în curtea miniștrilor. Pe de altă parte, nu atât evaluarea prim-ministrului a fost spectaculoasă săptămâna aceasta, cât rezultatele oficiale la șase luni pe care le-am citit în urmă cu două zile de la INS și care arată că, în clipa de față, din punct de vedere financiar, suntem într-o zonă critică și asta obligă la o responsabilitate uriașă noul guvern care ar trebui de mâine să se apuce foarte serios de lucru, mai ales ministrul de Finanțe. Sper că ministrul de Finanțe va avea înțelepciunea de a nu bloca antreprenorii români în dorința de a reface rapid gradul de încasare pentru venituri la buget”, a afirmat Steriu.

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri, ca plenul reunit să fie convocat joi, la ora 15.00, pentru dezbaterea şi votarea noului Guvern condus de Mihai Tudose. Miniştrii vor fi audiaţi în comisiile de specialitate de joi dimineaţă, începând cu ora 8.00.