PMP s-a abținut de la votul pe proiectul legii salarizării

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri 7 iunie, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” şi 47 de abţineri.
Grupul parlamentar al PMP din Camera Deputaților s-a abținut.

„În principiu, nu putem să nu fim de acord cu aceste majorări ca mijloc fundamental de stimulare a românilor să rămână în țară, dar nu putem nici să ne facem că nu vedem problemele de fond ale proiectului de lege. De aceea, grupul PMP se va abține la vot. Problema de fond este că ceea ce se reușește de fapt prin promovarea acestui proiect de lege astăzi este în primul rând o punere la zid a demnitarilor, a politicienilor, ei vor fi primii ostracizați pentru că nu va înțelege un om rezonabil cum se face că lor li se aplică majorările începând de la publicarea legii în Monitorul Oficial și altor categorii, poate mult mai îndreptățite, pe care le reprezentăm cu toții, cum sunt cei din Educație, din Sănătate, vrem să le spunem că trebuie să mai aștepte până la anul. Este nedrept, este ca și cum ne-am trage spuza pe turta noastră, ca și cum ne-ar privi soarta noastră și nu a celor pe care îi reprezentăm”, a spus deputatul PMP Marius Pașcan, în plenul Camerei, la dezbaterea legii salarizării.

El a adăugat că proiectul legislativ are și alte lacune, cum ar fi faptul că Guvernul nu a angajat dezbateri cu categoriile socio-profesionale, sindicale, pentru că și astăzi conflictele „sunt în toi” și probabil vor urma și mișcări de stradă, așa cum au anunțat sindicatele.

Eugen Tomac, lider de grup al deputatilor PMP: „Stirea zilei este ca Guvernul nu sustine ceea ce propune PSD-ul”

”N-aţi vrea să majoraţi salariile parlamentarilor începând cu 2022 şi salariile profesorilor de la 1 iulie 2017?”, i-a întrebat deputatul Robert Turcescu pe colegii săi din arcul guvernamental

Intervenția deputatului PMP Constantin Codreanu în plenul Parlamentului la dezbaterile privind legea salarizării.
Codreanu: „Modificările aduse Legii salarizării unitare constituie un regres regretabil pe planul susținerii comunităților religioase de români din afara granițelor țării”.