PMP Sibiu și-a propus un scor electoral de 15% la parlamentare

PMP-diana-popa-si-florin-staicu-4Noul Partid Mișcarea Populară (PMP), rezultat în urma fuziunii cu UNPR, are, la nivelul județului Sibiu, o structură teritorială, umană și materială mai puternică, necesară în bătăliile electorale viitoare. În urma fuziunii din județul Sibiu, PMP are 48 de consilieri locali, 2 viceprimari de comună și un viceprimar de oraș (Ocna Sibiului- Dragoș Iulian Bunaciu).

Împreună, cele două partide au adunat la alegerile locale aproximativ 10.000 de voturi (7823 voturi PMP, 2016 voturi UNPR), ceea ce înseamnă peste 6% din sufragiile sibienilor.

Pentru alegerile generale de la sfârșitul acestui an, ținta PMP Sibiu este obținerea unui scor cu două cifre, de cel puțin 15%, un scor ambițios, dar posibil.
“Ne propunem să atingem un procent de 15% din voturi. Este un procent optimist, dar posibil de realizat”, a declarat marţi, în conferinţă de presă Diana Popa , presedinta PMP Sibiu.

Un aspect extrem de important în asigurarea corectitudinii procesului electoral îl reprezintă faptul că, având un grup parlamentar consistent, de 42 de membri, PMP va avea dreptul să-și desemneze reprezentanți în toate secțiile de votare.

Organizația județeană PMP Sibiu va fi condusă în continuare de președintele PMP Diana Simona Popa. De asemenea, Virgil Dumitru Orlandea, fost președinte al organizației județene UNPR, va fi prim vicepreședinte PMP Sibiu. În structura de conducere au mai fost cooptați de la UNPR și numiți vicepreședinți ai PMP Florin Staicu și Adrian Stroia. De asemenea, Ioan Adrian Cristea și Radu Oțoiu, tot de la UNPR, au fost validați secretari executivi.

În perioada următoare, conducerea județeană va valida președinții tuturor organizațiilor locale din județ, în funcție de scorul obținut la alegerile locale din iunie 2016. De asemenea, va urma un amplu proces de selecție a candidaților PMP Sibiu pentru alegerile parlamentare.