PMP solicită Preşedinţiei şi Guvernului luarea, de urgenţă, a măsurilor ce se impun pentru a proteja România în faţa valului de imigranţi

Comunicat de presa

PMP solicită Preşedinţiei şi Guvernului luarea, de urgenţă, a măsurilor ce se impun pentru a proteja România în faţa valului de imigranţi

Deşi criza refugiaţilor este problema numărul unu pe agenda liderilor europeni, la Bucureşti, şeful statului este mult prea ocupat cu vizitele externe, iar prim-ministrul, cu vizitele la DNA.
Între timp, criza se acutizează, iar România nu are un plan coerent de acţiune pentru gestionarea eficientă a problemei.

• Suntem pregătiți logistic pentru acest val de refugiați și în perspectiva altor valuri ce ar putea urma?
• Care este capacitatea de preluare a refugiaților şi cum va fi gestionată situaţia în cazul în care numărul acestora va crește?
• La ce riscuri este expusa populația României?
• Suntem de pregătiţi pentru a reacţiona promt eventualelor pericole?
• Care sunt costurile pe care România le are de suportat în cazul găzduirii unui număr de refugiați pe teritoriul țării noastre?
• Care este poziția României în privința cotelor repartizării refugiaților?
Sunt doar câteva întrebări la care conducerea României nu are, deocamdată, niciun răspuns. Prin urmare, PMP cere preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta elaborarea de urgenţă a unui plan de acţiune pentru gestionarea eficientă a crizei, astfel încât românii să se simtă în siguranţă în ţara lor.
De asemenea solicităm convocarea unui CSAT în care să se stabilească o strategie și nu să se aștepte până în ultima clipă.

Departamentul de Comunicare al PMP
4 septembrie 2015