PMP va iniția campaniile „Alegem primarul în două tururi” şi „Unirea cu R. Moldova”

Consiliul Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit marti 13 martie, pe ordinea de zi a ședinței existând mai multe puncte, cel mai important fiind cel care face referire la convocarea în zilele de 16 și 17 iunie a Congresului partidului.
„Alegem primarul în două tururi” şi „Unirea cu R. Moldova” constituie două proiecte care au fost supuse marţi aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară

Preşedintele PMP a explicat că această campanie – „Alegem primarul în două tururi” – trebuie desfăşurată „pentru a conştientiza populaţia, dar şi oamenii politici că fără două tururi PSD va rămâne pe vecie împietrit în administraţia locală, cu efecte catastrofale şi pentru alegerile legislative”.

Al doilea proiect propus vizează ca în consiliile locale din ţară să se voteze unirea României cu R. Moldova.

„Vă propun să adăugăm un proiect «Unirea cu R. Moldova». Este timpul să începem să acţionăm şi în România. Sunt 106 localităţi din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condiţiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor. Totuşi, sunt administraţii locale unde consilieri, primari şi secretar general votează Unirea cu România. (…) Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcţia de preşedinte al României Mari. (…) Deci trebuie să adoptăm şi acest al doilea program, pentru că ar fi foarte important să stimulăm administraţiile locale de la noi să dea şi ei un vot în consiliile locale pentru unirea României cu R. Moldova, pentru că altfel trece Unirea pe lângă România, fraţilor”

Pe ordinea de zi au mai fost incluse numirea doamnei Cătălina Bozianu, deputat PMP de Prahova și secretar al Grupului Parlamentar PMP din Camera Deputaților, președinte interimar al Organizației de Femei a PMP, numirea deputatului Doru Petrișor Coliu, preşedinte interimar la organizaţia PMP Giurgiu, validarea Consiliului Executiv judeţean interimar în organizaţiile Dolj, Olt, Timiş şi validarea Consiliului Executiv interimar al Organizaţiei sector 6.

Lasă un comentariu