Meze (MP): Mang să nu mă mai amenințe telefonic, că îl înregistrez!

Meze (MP): Mang să nu mă mai amenințe telefonic, că îl înregistrez!
După episodul de săptămâna trecută, când președintele PSD Bihor, Ioan Mang, l-ar fi sunat la telefon pe liderul MP Bihor, Daniel Meze (foto), pentru a-i cere imperativ să nu mai vorbească despre el ca despre un „plagiator”, fostul zisrist orădean își ia măsuri de precauție. Pentru că, spune el, nu-i este teamă de Mang, Meze nu se lasă intimidat și spune că va pomeni despre plagiatul șefului PSD Bihor de fiecare dată când va avea ocazia. Doar că, spre deosebire de momentul de acum câteva zile, de acum înainte va fi cu degetul pe butonul de „Rec”. Adică s-a prins cum se poate înregistra o convorbire telefonică.

Luni, 22 februarie, președintele MP Bihor i-a transmis lui Ioan Mang nu doar că acesta nu a reușit să îl pună cu botul pe labe, dar și că va continua să îl eticheteze drept „plagiator”. Iar dacă liderul PSD îl va mai suna în încercarea de a-l intimida, conversația va rămâne înregistrată. Întrebat de bihorstiri.ro dacă asta înseamnă că, momentan, avem de a face cu situația de tipul ‘cuvântul lui împotriva cuvântului lui Mang’ în privința apelului telefonic, Daniel Meze a spus că social-democratul a recunoscut la o televiziune că l-a sunat pe mobil. „Mi-a spus să mă potolesc”, a declarat luni președintele MP Bihor. Acesta invocă și un portal creat de un orădean, fost coleg de facultate, zice-se, cu Ioan Mang, pe care apar opere de creaţie intelectuală (mai ales carţi, articole, teze de doctorat) „asupra cărora există suspiciuni (dovezi) de plagiat”, după cum scrie pe site (link).

Danile Meze se arată extrem de pornit și nu dorește să schimbe tonul în ceea ce privește „cei trei ‘p’ din politica bihoreană”. Junele politician se referă la „penalul” udemerist Kiss Alexandru Kiss (între timp retras din confruntarea electorală din vara acestui an), la „plagiatorul” Ioan Mang (PSD) și la „pensionarul” Cornel Popa (PNL) care, de asemenea, a fost tras pe linie moartă în partid. Referitor la acesta din urmă, Meze susține că planul inițial a fost altul: Popa, cică, ar fi trebuit să candideze în continuare la șefia CJ Bihor (adică să conducă lista liberală), după care, în urma alegerilor generale din decembrie, ar fi plecat în Parlament. Iar majoritatea politică din vară l-ar fi susținut pe „urmaș” (n.b.: probabil pe Mircea Mălan) pentru fotoliul lăsat vacant. Deci PNL ar fi păstrat conducerea CJ. Președintele MP Bihor spune că, potrivit informațiilor pe care le are din tabăra liberală, în teritoriu, oamenii nu sunt deloc fericiți cu aroganța primarului de Oradea, secretarul general Ilie Bolojan, cel care se crede deja stăpân peste tot ce înseamnă administrație bihoreană și PNL Bihor. Motiv pentru care, spune Daniel Meze, sunt „tensiuni” în curtea liberalilor.

Lasă un comentariu