Preşedintele Iohannis conduce ţara prin delegare

România are un preşedinte surd și mut, dar şi absent de la cârma ţării.

Fiind în vacanţă prelungită în America, departe de ţară, președintele Iohannis a uitat de obligaţiile şi îndatoririle generate de votul românilor din noiembrie 2014.

Astăzi, 06 ianuarie 2016, are loc şedinţa de alegere a noii conduceri a CSM.

Importanţa evenimentului impunea prezenţa preşedintelui ţării la conducerea şedinţei, cel puţin pentru a marca evenimentul şi legitimă de la cel mai înalt nivel al statului viitoarea conducere a CSM. Să nu fie contestată de unii sau de alţii.

În loc de a conduce personal şedinţa CSM, preşedintele Iohannis a delegat această obligaţie unui consilier prezidenţial.

La şedinţele Consiliului European de la Bruxelles, preşedintele Iohannis nu s-a deranjat să meargă. L-a delegat  pe primul ministru Cioloș, deşi este clară diferenţa de legitimitate şi greutate politică între cei doi.

Interesele României n-au avut prioritate în faţa concediului prelungit al preşedintelui Iohannis.

În Republica Moldova se întâmplă evenimente politice care ar fi impus medierea României, a preşedintelui Iohannis. O ţară în derută, fără guvern de multe săptămâni, cu posibilitatea declanşării alegerilor anticipate care ar aduce la guvernare partidele pro ruse. Situaţie în care traseul european al Republicii Moldova ar fi dinamitat, pur şi simplu.

Criza migranţilor din Uniunea Europeană a atins o nouă fază, după actele de violenţă cu care aceştia au terorizat în noaptea de Anul Nou  femei şi adolescente germane.

Cu toată Europa oripilată de aceste acte de barbarism, preşedintele Iohannis ar fi avut obligaţia să readucă în discuţie cotele de migranţi, înainte de a se trezi şi România în situaţii similare.

În loc de prezenţa la cârma ţării, dl Iohannis trimite populaţiei, prin facebook, din îndepărtata Americă, salutări cordiale şi multe succese.

Nu credem că pentru aşa ceva l-au votat românii.