Președintele PMP Traian Băsescu despre atentatul la Nisa

Traian Băsescu
Traian Băsescu

„O nouă dramă în Europa, în Franţa şi nu pentru că Franţa ar fi mai slabă din punctul de vedere al capacităţii de a proteja cetăţenii de acte teroriste, ci pentru că Franţa este o ţintă-simbol pentru toată Europa. Ar trebui să simţim că ce s-a întâmplat la Nisa, ca şi ce s-a întâmplat la Paris, s-a întâmplat în România. Ăsta ar trebui să ne fie feeling-ul, pentru că, de fapt, teroriştii ne lovesc pe toţi, lovind Franţa. Ca dovadă, dacă vreţi mai pragmatic, uitaţi-vă că şi români sunt răniţi în atentatul din această noapte, cum au fost şi în cel de la Paris
Răul este făcut, eu am spus-o demult, iar răul cel mare şi capital pentru viitorul Europei s-a făcut anul trecut, când s-au deschis larg porţile Europei şi au fost chemaţi la sânul doamnei Merkel toţi cei care voiau să vină în Europa. Ei nu s-au dus numai în Germania, s-au dus peste tot. Oamenii educaţi în cultura islamului vor fi cu uşurinţă recrutaţi pentru acte teroriste (…)
Numai naivii pot exclude un atentat în România. Un astfel de incident se poate produce oricând şi în România. Prin măsurile care se iau, sistemele de securitate încearcă să protejeze România de astfel de evenimente” a declarat domunul președinte Traian Băsescu, la România TV.