Președintele Traian Băsescu a participat la ședința parlamentarilor PMP

9012016 - 035632 PM„Am stabilit priorităţile legislative plecând de la premisa că, deşi există un număr mare de iniţiative legislative depuse în Parlament, timpul cât va mai lucra acest Parlament va fi mai mult decât limitat. Şi atunci noi credem că sunt trei priorităţi, la care pot achiesa şi celelalte partide, pentru că sunt priorităţi la nivel naţional”, a declarat președintele Traian Băsescu, joi,la finalul întâlnirii cu parlamentarii PMP.

Un prim proiect de lege, prioritar din punctul de vedere al PMP, este cel cu privire „la primul loc de muncă”, în condiţiile în care în România „nivelul şomajului în rândul absolvenţilor şi în marja de vârstă 16 – 25 de ani este de peste 25%”.

O altă prioritate legislativă este cea legată de iniţiativa fostului grup UNPR cu privire la construcţia de creşe şi grădiniţe. „Degeaba le mărim mamelor indemnizaţiile, atât timp cât nu sunt creşe şi grădiniţe unde să-şi lase copiii în siguranţă”, a subliniat Băsescu.

A treia prioritate legislativă a PMP este proiectul Legii Sănătăţii, depus în Parlament în anul 2015, acelaşi proiect care, a stârnit mânie în 2012, dar acum se vede cât este de necesar”

„Guvernul are obligația legală să elaboreze un proiect de buget și să-l trimită în Parlament. Dacă Parlamentul va considera că trebuie discutat îl va discuta, dacă nu, Parlamentul își va asuma faptul că se va începe anul 2017 cu bugetul acestui an, dar Guvernul are obligația legală să trimită proiectul de buget la Parlament”, a afirmat liderul PMP, întrebat despre intenția Guvernului Cioloș de a elabora un proiect de buget pentru 2017.

Concluzia este în cifre: ,,Deocamdată avem cinci senatori şi 33 de deputaţi. Avem condiţii să avem grup parlamentar la Camera Deputaţilor, ceea ce se şi încearcă, fiind demarate procedurile. Domnul Răducanu a depus de ieri solicitarea de schimbare a numelui grupului parlamentar. Vom vedea ce spune Comisia de Regulament”, a concluzionat președintele PMP Traian Băsescu

În legătură cu Partidul România Unită, Traian Basescu a ținut să precizeze că ”Nu aş vrea să credeţi că este un atac la un partid valoros care s-ar naşte, dar România nu are nevoie de partide extremiste. Partidul acesta va fi urmărit în toată existenţa lui de momentul în care preşedintele partidului arunca de pe scenă drapelul UE.De anti-europeni, de anti-atlantişti este plină Europa. România nu are nevoie de aşa ceva”