Președintele Traian Băsescu despre Liviu Dragnea și Victor Ponta

9022016 MVineri, 2 septembrie, președintele PMP Traian Băsescu a avut o intervenție telefonică la România TV

S-a spus că mai mulţi parlamentari ai PMP, foşti la UNPR, ar fi plecat la PSD. Traian Băsescu a ţinut să lămurească totul.
„Nu este adevărat că au plecat de la PMP parlamentari. Cine nu a făcut adeziune pentru PMP după fuziune, a plecat unde a vrut. Noi nu am pierdut niciun parlamentar.”, a spus președintele PMP la RTV.
Președintele PMP Traian Băsescu a negat vreo legătură cu Liviu Dragnea și Bogdan Diaconu, şi a continuat vechiul său război cu cei de la PSD.
„Nu am nicio coaliţie cu Dragnea împotriva lui Ponta. Nu pot fi în coaliţie cu Dragnea din niciun punct de vedere. Nu pot să cred într-un partid ca PRU care ia steagul UE de pe scenă şi îl aruncă. Noi avem nevoie de mai multă Europă, e prea puţină la noi în ţară.”, a spus președintele la RTV.
Actualul preşedinte al PMP i-a atacat dur atât pe Liviu Dragnea, cât şi pe Bogdan Diaconu, care s-au contrat în ultimele zile. Nici Ponta nu a scăpat de vorbele grele ale lui Băsescu.

„Sunt copilării cu Rusia. Nici Liviu Dragnea, nici Bogdan Diaconu nu ştiu ce vorbesc. Atacuri ieftine fără suport. Atât îi duce capul. Atâta minte au, atâta fac. Una e să fii omul Moscovei şi alta e să te întâlneşti cu vreun om de afaceri. În timp ce partidul susţinut de Ponta vrea să fim aici izolaţi să nu ne mai sugrume Europa şi NATO, eu am avut altă viziune. Opţiunea mea a fost pro-americani şi nu pro-chineză ca Ponta. Românii sunt proamericani, dar nu sunt anti ruşi.  Nu ştiu ce câştigă la această dispută.  Nu au absolut niciun alt argument sau program. Şi acum susţin că PSD e urmaşul Partidului Comunist.”