Proiect de lege initiat de Dl. Deputat Petru Movila

Proiectul de lege initiat de Dl. Deputat Petru Movila privind interzicerea vanzarii medicamentelor in mediul online de catre alte entitati inafara de farmaciile autorizate, a fost adoptat in cursul zilei de ieri de catre Camera Deputatilor, for decizional.
Iniţiativa legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 266/2008 privind modul în care funcţionează farmaciile şi cum se vând medicamentele permite vânzarea medicamentelor în mediul online numai de către farmaciile autorizate şi interzicerea comercializării necontrolate a medicamentelor, a trecut la vot cu 240 de voturi “pentru” şi o abţinere. ”Comerțul online cu produse farmaceutice și parafarmaceutice a căpătat o amploare foarte mare, deși riscurile la care se supun persoanele care optează pentru medicamentele cumpărate pe internet sunt extrem de mari. Astfel de medicamente pot avea o cantitate de substanță activă mult mai mică, ceea ce le face ineficiente, fie mai mare, ceea ce poate fi extrem de pericolos și în unele cazuri se poate ajunge la decesul pacientului.” a declarat deputatul Petru Movilă.
Mai mult de 50 la suta dintre medicamentele vandute online sunt contrafacute, conform unor studii efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Aici puteti urmari parcursul legislativ http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14960