Proiectul de modificare a Legii Sănătăţii respins de Parlament

gazas-605xMajoritatea parlamentară a respins astăzi, 14 februarie, proiectul de modificare a Legii Sănătăţii depus de către PMP şi elaborat în 2008 de către Comisia Prezidenţială pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice din România, formată din specialişti renumiţi ai sistemului sanitar.
Se pare însă că majoritatea parlamentară, formată astăzi din PSD, PNL, ALDE şi UDMR, care a votat în bloc respingerea acestei propuneri legislative, mimează doar că îşi doreşte o reformare a sistemului medical românesc.
Este revoltător faptul că în campania electorală PSD şi PNL au promis să contribuie la dezvoltarea unui sistem medical mai sigur şi eficient, dar în Parlament au votat împotrivă. În realitate, cei care au respins astăzi această lege sunt cei care au avantaje atunci când sistemul medical este prăbuşit, condiţie în care managerii unităţilor medicale sunt numiţi pe criterii politice şi pot manevra bugetul acestui domeniu după bunul plac.
Grupul deputaţilor PMP cere fiecărui parlamentar care a votat astăzi împotriva Legii Sănătăţii să le explice cetăţenilor care le-au acordat votul de ce astăzi au fost împotriva unor măsuri menite să repună pe picioare sistemul medical românesc.
Proiectul elaborat de către Comisia Prezidenţială pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice din România oferea soluţii la cele mai stringente probleme din domeniu. Concret, forul menţionat a concluzionat că zonele în care autorităţile trebuie să intervină de urgenţă sunt finanţarea şi organizarea sistemului, resursele umane, politica medicamentului, serviciile spitaliceşti şi serviciile de asistenţă primară. Pentru ca toate aceste probleme să poată fi soluţionate, Comisia a propus un set de 19 recomandări clare, care se regăsesc în propunerea legislativă respinsă astăzi de către noua variantă a USL.

Descarcati comunicatul de presa