Protest PMP la Parlament împotriva negocierilor PSD-UDMR

Deputaţii PMP au legat banderole tricolore, marţi dimineaţă, de uşile cabinetului preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că ”negociază lucruri de nenegociat” cu UDMR pentru a trece moţiunea de cenzură

„Am fost convocati aseara, prin SMS, pentru azi la 9.30, cand urma sa avem un Birou permanent. De mai bine de o ora stam in sala pentru a discuta pe marginea a trei puncte, unul viza acceptul pentru discutarea, de catre Comisiile pentru drepturile omului, Administratie si Juridica, in sedinta comuna, in paralel cu plenul, a unui proiect de lege initiat de UDMR”, a declarat presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Tomac a adaugat ca „haosul s-a instaurat in Parlament, sedinta nu a inceput, PSD negociaza lucruri de nenegociat niciodata in Parlament – interese ale tarii”.

„Asteptam sa vedem daca dupa negocierile pe care le are domnul Dragnea cu UDMR va ceda in fata unor cereri nejustitificate. Avem in Ungaria o comunitate romaneasca care nu are invatamant in limba romana. Nu putem negocia chestiuni absurde si UDMR sa puna presiune pe decidentii politici care nu inteleg ce consecinte produc aceste legi. De o ora asteptam in BP sa vina domnul Dragnea sa ne spuna daca a cedat acestor presiuni sau nu”, a mai spus Tomac.

„Este o mascaradă în acest moment. Niciun Birou în clipa de față în Parlament nu lucrează, Biroul permanent nu lucrează, toți colegii așteaptă probabil că domnul Dragnea negociază cu UDMR, este presat cu siguranță să mai dea un județ, să mai aprobe limba maternă în alte entități. Este o mascaradă la care nu vrem să subscriem la Mișcarea Populară și suntem consternați. Seamănă cu ‘marțea neagră’, când s-au făcut astfel de demersuri absolut uimitoare, se mișcă dintr-un loc în altul, oamenii negociază cum să-și treacă mâine moțiunea ca să-și rezolve problemele din justiție” a sustinut si presedintele executiv PMP, Valeriu Steriu