PSD – PNL au uitat de Diaspora

Comisia Electorala condusa de PSD – PNL a facut o lege electorala pentru diaspora, dar a uitat de diaspora

Au trecut doi solu%c8%9biileguvernuluipentruvotuldindiaspora_591092ani de la alegerile prezidențiale, doi ani de când românii din Diaspora au stat la cozi imense pentru a-și putea exercita dreptul la vot. Și-au strigat indignarea în fața tuturor, chiar și presa internațională a relatat pe larg despre cum au fost umiliți de autorități românii din Diaspora, despre cum au stat câte 10 ore la coadă și nu au reușit să voteze.

Timpul a trecut, PSD și PNL au promis că vor face o lege electorală mult mai bună, dar legea se lasă în continuare așteptată. În loc ca autoritățile române să înființeze secții de vot în diaspora în toate orașele unde sunt comunități mari de români, ei le desființează și pe puținele care existau. PNL și PSD au un acord clar în acest sens, Diaspora fiind total discriminată. Pentru imensa Diaspora avem o singură circumscripție, pentru care au fost repartizați 2 senatori și 4 deputați! Cu această lege făcută foarte prost de PSD și PNL, alegerile parlamentare din 11 decembrie devin un adevărat chin pentru românii din Diaspora. Procedura este foarte complicată, iar românii nu au fost informați despre cum trebuie să procedeze pentru a-și putea exprima dreptul de vot. Astfel, ne găsim în situația în care doar 8.000 de conaționali plecați peste hotare s-au înscris pe liste. Și sunt câteva milioane de români în afară granițelor. Problema este că pentru înființarea unei secții speciale sunt necesare mini
mum 100 de înscrieri din aceeași localitate, potrivit legii adoptate de Parlament.

Din nou, românii au fost păcăliți, din nou li se îngrădește dreptul la vot, câștigat cu sânge și stipulat clar în Constituția României. Cum se poate întâmpla așa ceva în anul 2016 într-o țara democrată? Răspunsul îl știu doar cei din PSD și PNL care îi mint cu nonsalantă pe români. A fost bine când românii din Diaspora au fost cei mai mari investori prin miliardele de euro pe care le-au trimis acasă, dar la alegerile parlamentare, când trebuie să voteze, nu mai sunt aceiași români patrioți, sunt străini cu buletine românești!

PMP este singurul partid care luptă pentru românii din Diaspora, care are candidați din comunitățile române, care știu cu adevărat problemele cu care se confruntă Diaspora. Dragi români de pretutindeni, mergeți la vot, arătați că votul vostru contează orinde v-ați afla, nu-i lăsați pe cei din PSD sau PNL să va decidă soarta pentru încă patru ani. Pentru PMP voi sunteți o prioritate!