PSD şi PNL au elaborat legea electorală greşit, pentru a mări intenţionat numărul de parlamentari

doc3-tomacnPreşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac i-a acuzat, miercuri, într-o conferinţă de presă, pe cei de la PSD şi PNL, din comisia de cod electoral, că au elaborat legea privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului luând în calcul un număr greşit al populaţiei, pentru a mări numărul de parlamentari din noul Legislativ.

“Am prezentat astăzi în conferința de presă pe care am susținut-o la sediul Partidului Mișcarea Populară, modul în care PSD și PNL, avizi de putere, au mărit, în mod ilegal, numărul de parlamentari în viitoarea Legislatură. Explic.
Numărul mandatelor de parlamentari se raportează la populația stabilă a României. Aceasta este, conform Recensământului din 2011, de 20.121.641. Însă, PSD și PNL, în celebra Comisie de Cod Electoral, au luat în considerare, pentru stabilirea numărului de mandate, cifra de 22.299.730, cu peste 2 milioane de cetățeni în plus. De unde această diferență? Mai ales că potrivit statisticilor oficiale, populația României, dimpotrivă, a scăzut în ultimii ani.
De exemplu, în județul Neamț avem o populație stabilă de 452.900. Cifra luată în calcul la stabilirea numărului de mandate este, însă, de 580.933. O diferență de 128.033, deci în plus cu aproape 2 mandate de deputat şi aproape un mandat de senator. În total, pe țară, înseamnă în jur de 40 de parlamentari în plus.
Este revoltător. În condițiile în care cetățenii României au cerut scăderea numărului de parlamentari la 300, social-democrații, mână în mână cu liberalii, falsifică cifre oficiale, inventează oameni, fac orice este nevoie pentru a mai asigura un fotoliu, două în plus pentru următorii 4 ani.
Este o sfidare pe față a cetățenilor acestei țări. Și PSD, și PNL au obligația să dea explicații, să lămurească românilor cum își permit să falsifice documente oficiale pentru propriul interes.
Înțeleg jocul politic, dar există o limită în toate!
Vedeți mai jos documentele care demonstrează falsul.”

doc-2-tomac doc-tomac

 

Lasă un comentariu