Românii din diaspora îl învață pe ministrul de externe maghiar ce înseamnă RESPECTUL!

Românii din diaspora îl învață pe ministrul de externe maghiar ce înseamnă RESPECTUL!

Cei trei piloni ai prosperității unui stat unitar, democratic sunt: limba, istoria și neamul, dacă unul este calcat mișelește în picioare se distruge întreaga țară.

Trebuie să ne cinstim simbolurile! Nu doar noi românii ci și minoritățile naționale coexistente pe acest teritoriu alaturi de noi! Nu trebuie să permitem să ni se calce în picioare tricolorul pentru care ai noștri strămoși au plătit cu prețul vieții. Nu trebuie să permitem ridicarea unui alt steag asupra țării decât dacă acesta este ridicat alaturi de al nostru pentru că asa este legal, corect si denota respect. Este o jignire inadmisibilă adusă eroilor neamului, mai ales in an centenar, ceea ce s-a întâmplat în Harghita și Covasna și de aceea edilii din aceste judete au trebuit să fie sancționați (din punctul meu de vedere pedeapsa ar trebui sa fie mult mai aspra).

Domnul ministru de externe maghiar Peter Szijjarto ne vorbește despre cinstirea eroilor si respect, dar pe ai noștri cine îi cinstește si cine ii respecta dacă nu este arborat si tricolorul pentru care au luptat? Suntem toleranți, am răbdat mult, ni se interzicea sa vorbim românește în așa zisul Ținut Secuiesc si am tacut! Am tolerat și i-am lăsat să ne zdruncine demnitatea națională, dar acum a venit momentul sa nu-i mai lăsăm să facă ce vor din țara aceasta! Toleranța nu înseamnă să te uiți nepăsător când cineva ameninta integritatea teritorială a statului tău. Atâta timp cât ei trăiesc pe teritoriul României sunt obligați să arboreze și drapelul nostru!

Eu, în calitate de cetatean român, in calitate de crestin și deputat trebuie și sunt obligat să nu tolerez ceea ce din punctul meu de vedere este o jignire și o lipsă de respect pentru țara mea. A fi stat membru al Uniunii Europene nu înseamnă să taci in timp ce autoritățile maghiare nu reacționeaza atunci când suporterii maghiari ai echipelor sportive au asupra lor arme albe cand asista la meciurile purtate cu echipele romanesti și nici când cetățenii vorbitori de limba româna sunt bătuți! Cum sa ne vorbește nouă despre toleranță și sa te implici în treburile interne ale altui stat fără a avea nici un drept constituțional, istoric sau măcar moral sa o faci?!

Dacă milioane de conaționali de ai noștri plecați in lume arborează la orice manifestație pe care-o fac acolo alaturi de drapelul nostru și cel al țării unde se află, cred că acest lucru îl pot face și autoritățile locale din Harghita și Covasna mai ales că se află în componență teritorială a României. Atunci când convine celor din Ungaria fac declarații și acuză sau condamnă acțiunile statului român, dar când vine vorba de nereguli și inegalități venite din partea lor închid ochii și tac, pentru că este mai convenabil să nu vezi decât ceea ce te interesează strict pe tine.

Nu pot sta într-o parte când parcă pentru a nu știu câtă oară în istorie încearcă să ni se ia o bucată de pământ din acest picior de plai.
În calitate de deputat de Diaspora, il somez pe ministruL de externe maghiar Peter Szijjarto, sa invete populatia de etnie maghiara sa respecte tara in care traiesc si sa invete de la romanii din Diaspora ce inseamna RESPECTUL!

Doru Petrișor Coliu
Deputat Circumscripția electorală Nr.43-Diaspora

Lasă un comentariu