Scoala Regionala de Comunicare Politica a PMP, Cluj, 25-27 septembrie

In perioada 25-27 septembrie, s-a desfasurat la Cluj  Scoala regionala de comunicare politica a PMP, zona Centru-Nord vest, la care au participat reprezentanti ai departamentelor de comunicare din organizatiile Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Mures si Sibiu.

Acest eveniment la care au participat 25 de reprezentanti ai PMP, face parte dintr-un proiect national, ,,Scoala de comunicare politica” ce vizeaza organizarea mai multor scoli regionale adresate membrilor si coordonatorilor departamentelor de comunicare din organizatiile judetene si de sector, in scopul discutarii aspectelor ce tin de organizarea comunicarii, generarii si transmiterii mesajului PMP.  In urma trainingurilor sustinute, participantii urmeaza sa deprinda modalitati optime de relationare cu cei din jur, abilitatea de a asculta si de a transmite argumentat anumite idei si mesaje, de a se face ascultat, de a transmite corect mesajul PMP, si de a organiza eficient comunicarea la nivel local precum si comunicarea online.

Scoala de comunicare regionala de la Cluj a beneficiat de prezenta unor lectori precum prof.  Stefan Vlaston, coordonatorul Departamentului de Comunicare al PMP, Alin Baciu, departamentul de comunicare al PMP, consultant comunicare politica, Victor Lungu, jurnalist, Adrian Gurzau, deputat PMP, presedinte PMP Cluj, Rares Rusu, consilier judetean, presedinte PMP Cluj-Napoca.


Program
Vineri
18:00 – 18:30 Deschiderea scolii. Discutii libere despre activitatea departamentului de comunicare.
18:30 – 19:30 Comunicarea interna a partidului. Cultura organizationala– Reguli si situatii.
Lectori: Stefan Vlaston, Alin Baciu,
19:45 – 20:30 Workshop.
21:00 Cina
Sambata
Micul dejun
09:00 – 10:30 Comunicarea prin mass media. Comunicatul de presa. Organizarea conferintelor de presa. Aparitiile in presa.
Lectori: Stefan Vlaston, Victor Lungu
10:30 -11:00 Pauza de cafea
11:00- 12:00 Interviul TV. Participarea la emisiune TV. Tehnici de argumentare
Lectori: Stefan Vlaston, Victor Lungu
13:00 Pauza de pranz
15:00 – 17:00 DEZBATERE – workshop – simularea unei dezbateri
3 teme: politica externa, politica interna, probleme interne PMP
Echipe PRO si CONTRA
Moderatori: Stefan Vlaston si Alin Baciu
17:00-18:00 Pauza de cafea
18:00 – 19:30 – Comunicarea online – Promovarea online a mesajului. Promovare calitativa pe social media. Construirea retelei de comunicare online. Tehnici de comunicare online – modele
Lectori: Alin Baciu,
19:45- 20:30 Workshop
20:30 Cina
Duminica
Micul dejun
09:00- 11:00 Comunicarea directa. Transmiterea directa a mesajului prin intermediul membrilor si simpatizantilor. Organizarea de evenimente. Pregatirea precampaniei
Lectori: Stefan Vlaston, Alin Baciu, Rares Rusu
11:30 – 13:00 Rebranding Miscarea Populara
Lectori: Stefan Vlaston, Alin Baciu
13:00 – Inchiderea Scolii. Poza de grup.

 

Scoala regionala de comunicare politica de la Cluj este a doua din seria de scoli de comunicare ale PMP, dupa cea organizata in august la Iasi. In urmatoarea perioada urmeaza organizarea altor trei scoli regionale in celelate regiuni.