Şefii ANAF, lupii paznici la stână

Am aflat azi, cu stupoare, că preşedintele ANAF,  Gelu Diaconu şi vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal în dosarul Madalin Voicu şi Nicolae Păun.

Nu era suficient un procuror general care demisionează fiind urmărit penal, un ministru de interne acuzat de plagiat.

Premierul Ciolos primeşte încă un cartof fierbinte, conducerea ANAF  acuzată de:

-favorizarea făptuitorului,

-abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

 

Este adevărat că cei doi capi ANAF au fost lăsaţi moştenire de guvernul Ponta, dar şi aşa, curăţenia generală a administraţiei centrale, promisă de premierul Ciolos, nu are loc şi sunt de aşteptat şi alte surprize penale pentru şefi de rang înalt ai administraţiei păstorite de Victor Ponta până acum două luni.

Poziţia celor doi în ierarhia statului face cu atât mai gravă decizia DNA.

Instituţia care ar fi trebuit să fie vârf de lance împotriva corupţiei, împotriva evaziunii fiscale, împotriva încălcării legilor, este condusă de doi cetăţeni suspectaţi de acte de corupţie.

În cine să mai crezi în ţara noastră? Câţi alţi înalţi funcţionari vor fi având dosare în lucru la DNA?

În aceste condiţii este justificată neîncrederea populaţiei în guvernanţi, motivul pentru care  nu se produce contribuţia voluntară la plata taxelor şi impozitelor.

De ce să-şi plătească cetăţenii dările către stat, să se ducă banii pe coloanele lui Oprea şi Nițu, sau pe faptele de corupţie ale şefilor ANAF?

Soluţia la această situaţie ruşinoasă este una singură. Demisia sau demiterea celor doi de către Ministrul Finanţelor, la cererea expresă a premierului Ciolos.

Ne facem de râs în Uniunea Europeană.

Zi de zi apar alţi demnitari puşi sub urmărire penală pentru fapte de corupţie, într-un serial fără sfârşit.