Selecția candidaților PMP Diaspora pentru parlamentare la Roma

IMG-20160925-WA0015Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, participă, în perioada 24-25 septembrie, la primele evenimente organizate în cadrul competiției de selecție a candidaților PMP pentru cele 6 locuri destinate diasporei şi românilor din vecinătatea ţării la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.
Potrivit condițiilor concursului, după etapa depunerii actelor necesare înscrierii, candidații au fost invitați să organizeze, în statul în care locuiesc, un eveniment în prezenţa comunităţii româneşti, în cadrul căruia să-și prezinte programul politic.
Astfel, primele evenimente organizate de către doi dintre candidații înscriși în cursă vor avea loc pe data de 24 și 25 septembrie, la Roma. Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, se află deja în capitala Italiei pentru a evalua prezentările.
“Sunt nerăbdător să ascult ideile celor doi candidați. Sper că acestea vor fi suficient de curajoase și vor propune o soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă românii din străinătate. Eu voi avea zilele aceste mai multe întâlniri cu românii din regiunea Lazio, tocmai pentru a înţelege dacă programele politice propuse sunt realiste şi utile”, a declarat Eugen Tomac, înaintea evenimentului.
Până în prezent, în competiţie s-au înscris 20 de cetăţeni, care urmează să îşi confrunte, în cea de-a treia etapă, programele politice la Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat special în acest scop.
„Sunt încântat că avem membri care sunt gata să muncească pentru a câștiga locul de candidat pe listele PMP. Este o competiție democratică unică; niciun partid din România nu a făcut acest lucru vreodată, deoarece criteriile lor de selecție sunt cu totul altele decât competența și integritatea”, a mai spus preşedintele executiv al PMP.

14470872_1070459529705347_922684874_n„Am înțeles, după discuția pe care am avut-o cu participanții la întâlnire, că românii își doresc în Legislativ un reprezentant onest, care să cunoască specificul problemelor cu care se confruntă”, este una din primele impresii avute de d-l deputat Tomac,  după întâlnirea cu participanții la evenimentele din capitala Italiei. 

,,Le mulțumesc colegilor mei din Roma, Dorin Coman și Dănuț Frângu, pentru seriozitatea cu care au tratat campania PMP de selecție a celor mai buni și mai pregătiți români din Diaspora, pentru a deveni membri ai Parlamentului.

România are nevoie de experiența și dăruirea lor pentru a schimba o administrație învechită și ineficientă”, a concluzionat liderul PMP.

În perioada următoare, vor urma evenimente şi în alte state. Republica Moldova, Marea Britanie, Spania, Germania şi SUA şi sunt următoarele destinaţii pe harta competiţiei.

Vezi si Întâlnire la Roma cu românii din diaspora

Filiala PNL Italia a PNL Diaspora a anunțat că trece in corpore la Partidul Mișcarea Populară

Imagini video

Imagini video

Foto