Situația din România prezentata in Parlamentul European

download-9

Prim vicepresedintele PMP, Siegfried Muresan, europarlamentar in grupul PPE si purtator de cuvant al PPE, a prezentat, miercuri seara, în plenul Parlamentului European, situația din România ca urmare a adoptării ordonanței de urgență a penalilor:
„Stimați colegi, în timp ce purtăm această dezbatere, în România mai mult de 300.000 de oameni protestează în stradă, în frig, împotriva unei ordonanțe de urgență adoptată aseară de către Guvernul României prin care se fac modificări esențiale la Codul penal, modificări care dezincriminează abuzul în serviciu.
Această ordonanță va duce la oprirea mai multor anchete în desfășurare. Vor beneficia mulți oameni politici acuzați de corupție, inclusiv președintele Parlamentului României. Politicienii corupți doresc să afecteze justiția care a început să funcționeze în România. Este cea mai mare lovitură dată justiției din România de la căderea comunismului în urmă cu 27 de ani.
Ce este de făcut: solicit tuturor partenerilor internaționali să exercite presiune asupra Guvernului României pentru ca aceste modificări adoptate aseară să nu intre în vigoare în termenul stabilit, peste zece zile.
De ce este important ca Europa să fie alături de oamenii din România acum?
Deoarece cetățenii României așteaptă ca Uniunea Europeană să îi apere în lupta cu politicienii corupți. Susținerea de care Uniunea Europeană se va bucura în România în viitor depinde direct de susținerea pe care Europa o va da în aceste zile poporului român.”.