Solidaritate și compasiune pentru Timișoara

 

Comunicat de presă

Solidaritate și compasiune pentru Timișoara

Furtuna abătută ieri asupra regiunii de vest a României a afectat din plin municipiul Timișoara și județul Timiș și a scos la iveală vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamități și dezastre naturale. Grav este că acest fenomen s-a soldat nu numai cu distrugeri materiale , ci și cu pierderi de vieți omenești, care din păcate, acestea nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

Conform datelor furnizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș bilanțul dezastrului din data de 17 septembrie 2017 la nivelul judeţului Timiş este următorul : s-au inregistrat 5 persoane decedate şi 49 de persoane ranite,152 de persoane au fost blocate in trenuri şi autovehicule, 93 de locuinţe avariate şi s-au îndepărtat 176 de copaci căzuţi. Având în vedere dimensiunea tragicului bilanț din municipiul Timișoara și județul Timiș, solicit Guvernului României și tuturor factorilor de răspundere din administrația publică locală să ia de urgență măsurile care se impun pentru intrarea pe un făgaș normal a vieții locuitorilor din municipiul Timișoara.

Consider că în conformitate cu prevederile Legii 500/2002, legea privind finanțele publice, Guvernul României are obligația să aloce în regim de urgență prin hotărîre de guvern bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului în vederea înlăturării pagubelor produse de calamități naturale și în scopul sprijinirii persoanelor fizice sinistrate.
Îmi exprim solidaritatea și compasiunea cu familiile celor răniți și sunt alături de familiile îndoliate.

 

PREȘEDINTELE PMP TIMIȘ
CORNEL MIRCEA SĂMĂRTINEAN

Lasă un comentariu