Stop abuzurilor asupra Transportatorilor din România!

Bătaie de joc din partea Guvernului Cioloș la adresa transportatorilor din țară, dar și la adresa tuturor celor afectați de costurile abuzive ale RCA-ului! Dacă nu e treaba Guvernului în stabilirea prețurilor pentru asigurarea obligatorie de ce au dat pe fugă ordonanța de urgență care îngheață prețurile pentru 6 luni? Domnule Cioloș, Guvernul pe care îl conduceți nu are nicio responsabilitate în a-i apăra pe acești contributori la bugetul statului de abuzurile firmelor de asigurări? Guvernul pe care îl conduceți nu are nicio influență asupra ASF-ului care nu și-a făcut deloc treaba în această privință? Era necesar să se ajungă la blocajele din trafic înregistrate astăzi pe foarte multe drumuri din țară și de chinul îndurat ceasuri întregi de mii de șoferi? De ce trebuie să sufere atâția cetățeni pentru că instituțiile statului nu își fac treaba?

Sunt multe întrebări care nu vor primi răspuns din partea celor care ar trebui să răspundă.

Atitudinea ASF-ului și a Guvernului și chiar și tăcerea președinției mi se par de neconceput. Nu pot să nu mă duc cu gândul că, prin ceea ce au făcut, sau mai bine zis prin ceea ce nu au făcut instituțiile menționate, se urmărește de fapt favorizarea unor operatori de transport străini care găsesc un teren prielnic în țara noastră și o concurență slabă. Oare taxele plătite de acei operatori merg la bugetul statului în România? Nicidecum! Și atunci ne întrebăm: oare Statul Român e sabotat de proprile-i instituții?

Cert este însă că ceea ce s-a făcut până acum e o bătaie de joc la adresa multor cetățeni români și la adresa multor plătitori de taxe și impozite, care prin activitatea lor aduc bani în visteria statului.

Iarăși zic că nu este nici o diferența între guvernul Ponta care creștea acciza la carburanți și acest guvern de tehnocrați.

Partidul Mișcarea Populară a reacționat și în cazul creșterii accizei la carburanți, o facem și acum. Așa cum se știe avem un protocol de colaborare cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) și vom face toate demersurile necesare pentru ca aceste abuzuri să înceteze iar transportatorii să-și poată desfășura activitatea în condiții normale. Vrem ca operatorii de transport din țara noastră să poată concura în condiții corecte alături de ceilalți actori de pe această piață.

 

 

Preşedinte PMP Alba,

Deputat Clement Negruţ